ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Austin Princess του John Lennon ήταν αρχικά νεκροφόρα. Και τώρα πωλείται.

To Austin Princess του John Lennon ήταν αρχικά νεκροφόρα. Και τώρα πωλείται.

O John Lennon είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα αυτοκίνητα, ειδικά τα μεγάλα και πολυτελή. Το πιο γνωστό από όλα είναι βέβαια η «ψυχεδελική» Rolls Royce Phantom V, που την είχε αγοράσει το 1965 και ακολουθεί η Mercedes 600 Pullman του 1970, την οποία πήρε μαζί του και στις ΗΠΑ.

Ένα χρόνο αργότερα είχε αγοράσει μάλλον το πιο άσημο από τα οχήματά του, ένα Austin Princess. Τα Princess τα χρησιμοποιούσε και η δισκογραφική εταιρεία των Beatles για τις μετακινήσεις των Σκαθαριών, ενώ το συγκεκριμένο ο Lennon το αγόρασε μεταχειρισμένο έχοντας αρκετά χιλιόμετρα και περίπου 15 χρόνια στην πλάτη του.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως αυτήν την 15ετία το χρησιμοπούσαν ως... νεκροφόρα, ενώ με ιδιοκτήτη τον Lennon έδωσε το παρόν στην κινηματογράφηση της ταινίας Imagine το 1972. Με τη λήξη των γυρισμάτων ο διάσημος ιδιοκτήτης του το μεταποίησε τοποθετώντας στο πίσω μέρος του 5 αεροπορικά καθίσματα, που στα υποβραχιόνιά τους είχαν τασάκια.

Μετά τον θάνατο του Lennon το Austin Princess άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες, ενώ από το 2008 βρισκόταν στο μουσείου Rock and Roll Car Museum στο Όστιν του Τέξας, έχοντας επανέλθει στην αρχική του μορφή και με έναν 6κύλινδρο 4.000 κυβικών και 125 ίππων κάτω από το μακρύ καπό του.

Το πραγματικά ιδιαίτερο πρώην αυτοκίνητο του John Lennon θα πουληθεί σε δημοπρασία από την εταιρία ΒarrettJackson στην Αριζόνα και το ποσό με το οποίο θα αλλάξει χέρια αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό. Φυσικά λόγω του διάσημου πρώην ιδιοκτήτη του...

john lennon 1 copy

Μετά τα γυρίσματα του Imagine ο Lennon μετέτρεψε το Austin Princess του τοποθετώντας στο πίσω μέρος του 5 αεροπορικού τύπου καθίσματα. Πηγή: RM Sotheby's

ΔΗΜΟΦΙΛΗ