ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Amazon θα πουλά απευθείας ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Η Amazon θα πουλά απευθείας ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Η Amazon σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην απευθείας πώληση ανταλλακτικών αυτοκινήτων, με το Jeff Bezos να έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως είναι οι Cardone Industries, Robert Bosch, Dorman Products και Federal-Mogul Holdings Comp. Μάλιστα λέγεται πως η Amazon πληρώνει τους κατασκευαστές έως και 30% περισσότερο για το ίδιο ανταλλακτικό σε σχέση με τις εταιρείες που δραστηριοποιύνται ήδη στον κλάδο.

Υπολογίζεται πως η διεύρυνση της ενασχόλησης με τα ανταλλακτικά μπορεί να αύξησει το τζίρο της Amazon μέχρι και κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2017. Φυσικά για να ενισχύσει τη νέα της δραστηριότητα θα υιοθετήσει την ίδια επιθετική λογική που ακολουθεί μέχρι στιγμής. Στην πράξη αυτό σημαίνει παράδοση την ίδια μέρα σε 40 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, ενώ ανάλογη θα είναι και η τιμολογιακή της πολιτική. Ενδεικτικό για το τελευταίο είναι πως η μέση τιμών όσων ανταλλακτικών εμπορεύεται ήδη είναι κατά 23% χαμηλότερη σε σχέση π.χ. με την Αdvance ή την Auto Zone, δύο από τις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Η απόφαση αυτή της Amazon αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά των ανταλλακτικών αυτοκινήτων, που εδώ και δεκαετίες λειτουργεί με παραδοσιακούς τρόπους. Η πρώτη συνέπεια ήταν η άμεση και σημαντική πτώση της τιμής των μετοχών μεγάλων εταιρειών παραγωγής και διανομής ανταλλακτικών στις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ