ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η ανανεωμένη BMW M3 των τουλάχιστον 431 ίππων

Αυτή είναι η ανανεωμένη BMW M3 των τουλάχιστον 431 ίππων

Η BMW M3 μάλλον δεν χρειάζεται συστάσεις και είναι σαφώς το πιο γνωστό μοντέλο της κορυφαίας σπορ σειράς Μ της εταιρείας του Μονάχου. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά της η Μ3 συνεχίζει πλέον μόνο ως τετράθυρη, καθώς η κουπέ έχει μετονομαστεί σε Μ4.

Η Μ4 λοιπόν αποτελεί και το αισθητικό πρότυπο προς την κατεύθυνση του οποίου κινείται η ανανεωμένη εκδοχή της Μ3. Μη φανταστείτε πάντως μεγάλες διαφοροποιήσεις, καθώς δεν υπήρχε και ουσιαστικός λόγος γι αυτό. Στην ουσία υπάρχουν αλλαγές μόνο στη μάσκα, προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η σύγκλιση που προαναφέραμε μεταξύ των δύο μοντέλων.

Κάτω από το καπό με το χαρακτηριστικό φούσκωμα υπάρχει και πάλι ο 6κύλινδρος, φυσικά σε σειρά, των 3.000 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 431 ίππους με τη βοήθεια 2 turbo. Ο ίδιος κινητήρας στην έκδοση Competition Package ανεβαίνει στους 450 ίππους, ενώ ο χρόνος για το 0-100 κατεβαίνει στα 4,0 δεύτερα. Η μεγαλύτερη ισχύς συνδυάζεται και σπορ ανάρτηση με νέες ρυθμίσεις, ζάντες 20 ιντσών αποκλειστικά σχεδιασμένες για τη συγκεκριμένη έκδοση, καινούργια εξάτμιση καθώς και δύο, ιδιαίτερα ελαφριά καθίσματα μπάκετ στο εσωτερικό.

Η παραγωγή της ανανεωμένης BMW M3, η τρέχουσα εκδοχή της ξεκινά στην χώρα μας από 109.961 ευρώ, θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και οι πωλήσεις της τον Αύγουστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ