ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα Bugatti Chiron θα είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου;

Η νέα Bugatti Chiron θα είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου;

Η νέα Bugatti, η Chiron, σίγουρα είχε σαν στόχο κατά τη διάρκεια της εξέλιξής της, μεταξύ άλλων, και το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας που αυτή τη στιγμή είναι 432 χλμ./ ώρα και πιστώνεται στην προκάτοχό της Veyron.

To ερώτημα βέβαια είναι πόσο πιο ψηλά μπορεί να ανέβει η τελική της. Μέχρι στιγμής το νούμερο αυτό είναι ένα καλά φυλασσόμενο μυστικό και είναι ουσιαστικά θεωρητικό, μιας και έχει προκύψει κατά κύριο λόγο από προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μια εικόνα για το τι θα ισχύσει στην πράξη μπορεί να πάρει κανείς από το σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε η Michelin σε συνεργασία με τους συντελεστές της εκπομπής The Grand Tour, που δεν είναι άλλοι από τους πρώην 3 του TopGear, το Jeremy Clarkson, το Richard Hammond και τον James May. Μάλιστα ο τελευταίος είχε οδηγήσει τη Veyron Super Sport που πέτυχε το ρεκόρ ταχύτητας και είχε ακουμπήσει τα 432 χλμ./ ώρα...

Στο βίντεο αυτό λοιπόν, αποκαλύπτεται πως η Bugatti Chiron θα είναι το αυτοκίνητο που θα πρωταγωνιστεί στο τελευταίο επεισόδιο του Grand Tour για αυτήν τη σαιζόν -η εκπομπή προβάλλεται στο Amazon Prime- ενώ μέσα από τις εντυπωσιακές εικόνες αφήνεται να εννοηθεί πως η Chiron ξεπερνά τα 280 μίλια την ώρα, που αντιστοιχούν σε 450 χλμ./ ώρα! Και τα οποία πράγματι την κάνουν ότι πιο γρήγορο υπάρχει που κινείται στους δρόμους αυτού του κόσμου.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο νούμερο που σχετίζεται με το κορυφαίο hyper car που εντυπωσιάζει. Υπάρχουν και άλλα, πέρα από τους επίσης εντυπωσιακούς 1.500 ίππους που αποδίδει ο V16 των 8.000 κυβικών και τα μόλις 2,5 δεύτερα που απαιτούνται για το 0-100.

BUGATTI CHIRON TOP SPEED 2

Η Bugatti Chiron τα έχει όλα στον υπερθετικό βαθμό. Από τις αποδόσεις και τις επιδόσεις, μέχρι την τελική της ταχύτητα των φημολογούμενων 450 χλμ./ ώρα και βέβαια την τιμή των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Πηγή: Bugatti

Νούμερα όπως τα 60.000 λίτρα αέρα που «τραβά» ο κινητήρας κάθε λεπτό, τα 800 λίτρα του ψυκτικού που κυκλοφορούν το ίδιο χρονικό διάστημα στον V16 ή τα 230.266 τετραγωνικά που είναι η συνολική ενεργή επιφάνεια των 6 καταλυτών. Παράλληλα προκειμένου η τελική αυτή να μπορεί να επιτευχθεί η Michelin εξελίσσει ένα ειδικό ελαστικό που υιοθετεί πολλά στοιχεία από τα αντίστοιχα των αεροσκαφών και μπορεί να αντέξει έως και 3.800 g.

Ενδιαφέρον είναι πως για να μπορέσει να πετύχει η Chiron την ταχύτητα των 450 χλμ./ ώρα απαιτούνται 2 κλειδιά. Το δεύτερο χρησιμοποιείται για να ξεκλειδώσει το πρόγραμμα που της επιτρέπει να φτάσει την τελική της, καθώς χωρίς αυτή τη διαδικασία περιορίζεται στα 420 χλμ./ ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ