ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Μercedes G650 Landaulet είναι το πρώτο SUV με τα σήματα της Maybach

Η Μercedes G650 Landaulet είναι το πρώτο SUV με τα σήματα της Maybach

Ένα υπερ- πολυτελές SUV έχει κατά κανόνα κομψή εμφάνιση και σχετικά μικρή απόσταση από το έδαφος, προκειμένου να τονίζεται η δυναμική πλευρά του που επίσης συνήθως υπάρχει. Σε αντίθεση με τα παραπάνω η καινούργια Mercedes- Maybach G650 Landaulet που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, υψώνεται ούτε λίγο ούτε πολύ μισό μέτρο από το έδαφος. Τόσο δηλαδή που χρειάζεται σκαλοπάτι -εμφανίζεται ηλεκτρικά και είναι από ανθρακόνημα- για να ανέβει κανείς με άνεση.

Φυσικά και οι άλλες της διαστάσεις είναι θηριώδεις -η βάση της είναι η σχεδόν το ίδιο εντυπωσιακή G500 4x42- μιας και το μήκος της φτάνει τα 5,345 μέτρα, το ύψος της τα 2,235, ενώ ανάμεσα στους τροχούς της χωράει ένα Fiat 500, καθώς το μεταξόνιό της προσεγγίζει τα 3,50 μέτρα.

Σα να μην έφθαναν όλα αυτά είναι και Landaulet, όπου Landaulet είναι η παραδοσιακή ονομασία για τα αυτοκίνητα, συνήθως λιμουζίνες, που το πίσω μέρος της οροφής τους είναι από ύφασμα και ανοίγει. Στην περίπτωση της G650 εννοείται ηλεκτρικά προκειμένου οι δύο που κάθονται στα ξεχωριστά πίσω καθίσματά της και είναι οι χαϊδεμένοι της υπόθεσης να μετακινούνται όποτε το θελήσουν open air. Και να απολαμβάνουν ενδεχόμενα και τη λειτουργία μασάζ των καθισμάτων, που προέρχονται από την top λιμουζίνα της μάρκας, την S-Class.

Οι χώροι για τα πόδια δεν θα προβληματίσουν ούτε τους αδελφούς Αντετοκούμπο, ο εξοπλισμός είναι συβαρίτικος, ενώ όπως επιβάλλεται σε ένα όχημα με αυτόν το χαρακτήρα οι πίσω επιβάτες μπορούν να απομονώσουν τον οδηγό με ένα αδιαφανές γυάλινο διαχωριστικό. Το οποίο γίνεται διάφανο με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ πάνω στη βάση του, στην οποία βυθίζεται όταν δεν χρειάζεται, έχουν τοποθετηθεί και δύο οθόνες 10 ιντσών.

Από κει και πέρα ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το G-Cockpit. Ουσιαστικά πρόκειται για μια παραλλαγή του ταμπλό στο οποίο υπάρχουν τα χειριστήρια αυτά που αφορούν τους πίσω, δύο ντουλαπάκια καθώς και οι κλασικές χειρολαβές που πηγαίνουν πίσω στην εποχή του G-Wagen, πριν από 40 περίπου χρόνια.

Ένα θηριώδες τζιπ πολυτελείας σαν την G650 χρειάζεται και έναν αντίστοιχο κινητήρα, ο οποίος είναι ο V12 των 6.000 κυβικών και των 2 turbo της μάρκας, που αποδίδει 630 ίππους και 1.000 Νm, που καταλήγουν σε όλους τους τροχούς. Μάλιστα προκειμένου να μην κολλά (σχεδόν) πουθενά η τετρακίνηση διαθέτει 3 μπλοκέ διαφορικά.

MERCEDES MAYBACH G650 LANDAULET 23

Στη Mercedes-Maybach G650 Landaulet τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τους δύο πίσω επιβάτες, ενώ πάνω από τα ξεχωριστά καθίσματά τους εκτείνεται και η μαλακή οροφή. Πηγή: Mercedes

Η Mercedes-Maybach G650 Landaulet θα κατασκευαστεί σε μόλις 99 αντίτυπα και θα πωλείται, σε τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί αλλά θα είναι ιδιαίτερα υψηλή, από το καλοκαίρι. Όσο για τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες της θα προέρχονται κυρίως από τις χώρες του Κόλπου, τη Ρωσία, στην Κίνα και ίσως και από τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ