ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί φτιάχνονται καινούργια πλαίσια του αρχέτυπου Mini που κυκλοφόρησε από το 1959 έως το 1967;

Γιατί φτιάχνονται καινούργια πλαίσια του αρχέτυπου Mini που κυκλοφόρησε από το 1959 έως το 1967;

Tον τελευταίο καιρό έχει προκύψει η μόδα να κατασκευάζονται ολοκαίνουργια ρετρό μοντέλα, χρησιμοποιώντας σχέδια εποχής σε συνδυασμό με σύγχρονα υλικά. Τέτοια καινούργια, παλιά μοντέλα, όπως οι Jaguar Ε-Τype Lightweight που προηγήθηκε και η XK SS που ακολούθησε, γίνονται ανάρπαστα από συλλέκτες που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ιδιαίτερα υψηλά ποσά.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πλέον η συγκεκριμένη τάση κατεβαίνει κατηγορίες και αρχίζει να εφαρμόζεται σε σημαντικά μεν αλλά πιο μαζικά αλλά και πιο λαϊκά αυτοκίνητα, όπως για παράδειγμα το αρχέτυπο Mini, το Mk1 αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την παραδοσιακή ονομασία. Το Mk1 στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του οποίου περιλαμβάνονται οι διαφορετικές πόρτες, τα συρόμενα παράθυρα, το μικρότερο πίσω παρμπρίζ, καθώς και τα πιο μικρά πίσω φώτα.

Η εταιρεία που κατασκευάζει τα ολοκαίνουργια πλαίσια του Μini που ήταν καινούργιο πριν από σχεδόν 60 χρόνια, είναι η Βritish Motor Heritage (BMH), που για πρώτη φορά τα περιλαμβάνει στη γκάμα της. Η παραγωγή των 15 πρώτων θα ξεκινήσει τον Απρίλιο, οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν τους επόμενους 2 μήνες, ενώ η τιμή τους θα είναι περίπου 11.500 ευρώ.

Η BMH προχωρά στην κίνηση αυτή προκειμένου όσοι θέλουν να αναπαλαιώσουν το ιστορικό Mini τους να μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους το σωστό πλαίσιο, καθώς αυτά της επόμενης γενιάς Mk2 διαφοροποιούνται σε αρκετά σημεία.

Μέχρι τώρα το συγκεκριμένο πλαίσιο είναι αφενός δυσεύρετο και αφετέρου πολύ ακριβό, αν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ από τη στιγμή που η τιμή των αρχέτυπων Mini αυξάνεται συνεχώς οι κάτοχοί τους σαφώς βλέπουν με καλό μάτι μια τέτοια κίνηση. Φυσικά αναμένεται να ακολουθήσει η παραγωγή καινούργιων πλαισίων και για άλλα κλασικά μοντέλα με συλλεκτικό χαρακτήρα...

MINI MK1 2 copy

Τα καινούργια πλαίσια των αρχέτυπων Mini Mk1 θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για αναπαλαιώσεις, μιας και τα ορίτζιναλ είναι δυσεύρετα και πανάκριβα. Πηγή: BMH

ΔΗΜΟΦΙΛΗ