ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε τη νέα πολύ απλή μέθοδο κλοπής αυτοκινήτων που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ

Δείτε τη νέα πολύ απλή μέθοδο κλοπής αυτοκινήτων που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ

Οι κλοπές αυτοκινήτων είναι μια από τις πλέον κοινές παράνομες ενέργειες και όσο αυξάνονται τα μέτρα που λαμβάνουν οι κατασκευαστές για την προστασία των αυτοκινήτων άλλο τόσο οι κλέφτες γίνονται πιο εφευρετικοί.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε, υπό τη μορφή «κοινωνικού πειράματος» μια νέα μέθοδο κλοπής, που έχει γίνει «μόδα» στις ΗΠΑ και κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει και στα μέρη μας. Σύμφωνα με το βίντεο λοιπόν ο κλέφτης περιμένει το θύμα του από την πλευρά που δεν φαίνεται και μόλις ο ιδιοκτήτης κλειδώνει με τον τηλεχειρισμό απλά ανοίγει λίγο μια πόρτα. Από κει και πέρα είναι πανεύκολο να μπει μέσα και να κάνει ότι θέλει και μπορεί. Από το να κλέψει ότι βρει στο εσωτερικό μέχρι να φύγει σαν κύριος μαζί με το αυτοκίνητο.

Η μέθοδος αυτή κλοπής χρησιμοποιείται συνήθως σε πάρκινγκ εμπορικών κέντρων και σούπερ μάρκετ, ενώ αποδεικνύεται αποτελεσματική όταν ο οδηγός βιάζεται και δεν προσέχει ότι κάτι δεν πήγε καλά με το κλείδωμα. Π.χ. δεν βλέπει την πλαφονιέρα αναμμένη ακριβώς γιατί η μια πόρτα είναι έστω για λίγο ανοιχτή ή δεν παρατηρεί ότι το αυτοκίνητο τελικά έμεινε ανοιχτό και πάλι για τον ίδιο λόγο.

Για αυτόν το λόγο πρέπει κανείς πάντα να ελέγχει το κλείδωμα του αυτοκινήτου του, προκειμένου να μη βρεθεί προ εκπλήξεως. Ένας έλεγχος που δεν διαρκεί παρά λίγα δευτερόλεπτα, ενώ ακόμα μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται όταν υπάρχει σύστημα keyless go -αυτά στα οποία ο οδηγός δεν χρειάζεται καν να βγάλει το κλειδί από την τσέπη του- μιας και εδώ αν δεν κλειδωθεί άμεσα το αυτοκίνητο υπάρχει ένα μικρό, αλλά ικανό, χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την απομάκρυνση του οδηγού και του κλειδιού μέχρι την ασφάλισή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ