ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Kλείνει η συμφωνία PSA Opel, για την εξαγορά της οποίας είχε ενδιαφερθει και η Volkswagen

Kλείνει η συμφωνία PSA Opel, για την εξαγορά της οποίας είχε ενδιαφερθει και η Volkswagen

Στο τελικό στάδιο μπαίνει η εξαγορά της Opel από το γαλλικό όμιλο της PSA, στον οποίο ανήκουν οι Peugeot, Citroen και DS. Κι αυτό γιατί το διοικητικό συμβούλιο της PSA άναψε το πράσινο φως για την απόκτηση της Opel, η οποία θα κοστίσει σύμφωνα με εκτιμήσεις από 2 έως 3 δισεκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργήσει το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό όμιλο του κλάδου.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, καθώς έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου νωρίς το πρωό στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Παρίσι.

Παράλληλα δημοσίευμα της Bild am Sonntag, της κυριακάτικης έκδοσης της γνωστής γερμανικής Bild, αναφέρει πως πριν από 3 περίπου χρόνια, το 2014, ο όμιλος της Volkswagen είχε κινηθεί από την πλευρά του για την απόκτηση της Opel, έχοντας προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τη General Motors.

Μάλιστα ο τότε επικεφαλής του ομίλου Martin Winterkorn, που στην πορεία παραιτήθηκε λόγω του θέματος με τους κινητήρες πετρελαίου, είχε ανακοινώσει τα σχέδια στην καγκελάριο Merkel που, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, είχε δώσει τη συγκατάθεσή της και είχε διαβεβαιώσει για τη στήριξη της κυβέρνησής της.

Σύμφωνα με την πλευρά της Volkswagen, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι συνομιλίες, που είχαν ξεκινήσει από τα τέλη του 2012, δεν κατέληξαν σε συμφωνία λόγω των ιδιαίτερα υψηλών οικονομικών απαιτήσεων της αμερικάνικης πολυεθνικής.

Αν είχε ολοκληρωθεί η συμφωνία ο γερμανικός όμιλος θα είχε γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων παγκοσμίως, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ