ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όλα τα καινούργια μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση της Γενεύης

Όλα τα καινούργια μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση της Γενεύης

Η φετινή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης είναι μια από τις πιο σημαντικές των τελευταίων ετών, καθώς αφενός ο αριθμός των νέων μοντέλων που παρουσιάστηκαν και μάλιστα από όλες τις κατηγορίες είναι μεγάλος και αφετέρου τα περισσότερα από αυτά έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στο άμεσο μέλλον λοιπόν θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα το νέο και πολύ όμορφο VW Arteon, που αντικαθιστά τη έκδοση CC, την κουπέ δηλαδή, του Passat, καθώς και τα καίνουργια Opel Crossland X και Insignia Grand Sport, στο απόηχο της εξαγορά της γερμανικής εταιρείας από το γαλλικό όμιλο της PSA, αλλά και τα νέα Suzuki Swift, Kia Picanto που ανήκουν στις πιο δημοφιλείς κατηγορίες της ελληνικής αγοράς, όπως και το Hyundai i30 Tourer.

Ιδαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το επίσης ολοκαίνουργιο Volvo XC60, το μεσαίο SUV της σουηδικής εταιρείας που υιοθετεί την εμφάνιση του μεγαλύτερου XC90 θέλει να συνεχίζει τη μεγάλη επιτυχία της προκατόχου του. Το νέο και ιδιαίτερα κομψό Range Rover Velar κλείνει το κενό μεταξύ των Evoque και Sport, ενώ SUV και μάλιστα τον πρώτο στην ιστορία της υπήρχε και στο περίπτερο της Alfa Romeo, το Stelvio, αλλά και σε αυτό της μάρκας πολυτελείας της Citroen, της DS Automobiles. Πρόκειται για το DS 7 Crossback, ενώ η ίδια η Citroen είχε το πρωτότυπο C3 Aircross που προλογίζει το διάδοχο του C3 Picasso.

Στην Peugeot το ενδιαφέρον 3008 είχε να επιδείξει και τον τίτλο του ευρωπαϊκού αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2017, η Mitsubishi είχε στο δικό της περίπτερο το Eclipse Cross που έχει αρκετά κοινά με το best seller της Nissan, το Qashqai, που ανανεώθηκε. Ανανεωμένο εμφανίστηκε και το Renault Captur και καινούργια είναι τα SsangYong XAV-L ως concept και το Subaru XV ως μοντέλο παραγωγής. Η Skoda είχε δύο ειδικές εκδόσεις, τις Scout και Sportline του μεγάλου της SUV, του Kodiaq, η VW τη μεγάλη εκδοχή του Tiguan το Allspace, ενώ η Audi παρουσίασε το Q8 Concept.

Δίπλα στο μεγάλο και πολυτελές SUV υπήρχε το σπορ Audi RS5 των 450 ίππων, ενώ σπορ ήταν και τα μοντέλα της Ford που κέντρισαν το ενδιαφέρον, το Fiesta ST και το εξωτικό Ford GT. Εξίσου εξωτική η Lamborghini Huracan Performante που έσπασε το ρεκόρ στο Nuerburgring, αλλά και η νέα Ferrari 812 Superfast, μαζί με την ολοκαίνουργια McLaren 720 που έχει τελική πάνω από 340, την ανοιχτή Pagani Huayra και την Italdesign Zerouno που θα κατασκευαστεί μόλις 5 φορές.

Η Porsche παρουσίασε τη νέα 911 GT3 των 500 ατμοσφαιρικών ίππων, την υβριδική Panamera που είναι το πιο δυνατό και γρήγορο μοντέλο της γκάμας της, καθώς και το πρώτο στέισον της ιστορίας της, την Panamera Sport Tourismo.

Σημαντική παρουσία αυτή της Renault Alpine A110, που έχει την ίδια επωνυμία με τη διάσημη προγονό της αλλά και μια πολύ ενδιαφέρουσα ρετρό εμφάνιση που τη θυμίζει άμεσα, ενώ είναι κατασκευασμένη κατά 96% από αλουμίνιο, καθώς και του νέου Honda Civic Type-R των 320 ίππων και των πολλών δυνατοτήτων. Σπορ, με 460(!) άλογα είναι και το ηλεκτρικό Renault E-sport.

Σούπερ σπορ με υβριδική τεχνολογία, 816 ίππους αλλά και θέσεις για τέσσερις είναι και η εντυπωσιακή Mercedes-AMG GT Concept, που δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα για το μοντέλο παραγωγής που θα παρουσιαστεί σε ένα χρόνο. Δίπλα της η πολύ κομψή Mercedes E-Class Cabriolet, ενώ στο περίπτερο της Bentley υπήρχε ένα πολύ ωραίο ηλεκτρικό ρόουντσερ, η EXP 12 Speed 6E Concept.

Η ΒMW είχε ως πρωταγωνίστρια την καινούργια σειρά 5 και στην έκδοση Touring της, η Mini το πρώτο της υβριδικό, το Cooper S E Countryman, ενώ φυσικά δεν έλειψαν και τα αυτόνομα μοντέλα, με πιο σημαντικά το Instinct Concept της Peugeot και το Sedric Concept του ομίλου Volkswagen που δεν χρειάζεται καν οδηγό.

Τέλος το παρόν έδωσε και το hyper car των Aston Martin και Red Bull, που απέκτησε πλέον και όνομα, το Valkyrie.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ