ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Renault Ultra-Fast ZOE e-sport Concept είναι ένας μικρός ηλεκτρικός πύραυλος

Το Renault Ultra-Fast ZOE e-sport Concept είναι ένας μικρός ηλεκτρικός πύραυλος

H ηλεκτροκίνηση, πέρα από τη δυνατότητα της «καθαρής» σε ότι αφορά το αυτοκίνητο αυτό καθ’ αυτό μετακίνησης, δίνει και τη δυνατότητα εύκολης επίτευξης μεγάλων ιπποδυνάμεων. Ακόμα και σε μικρά αυτοκίνητα σαν το πρωτότυπο Renault Ultra-Fast ZOE e-sport.

Το οποίο δημιουργήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση τριών επιτυχημένων σαιζόν της Formula E, όπου οι κινητήρες όλων των μονοθεσίων που μετέχουν προέρχονται από τη Renault.

Η βάση είναι φυσικά το πλαίσιο του στάνταρ ηλεκτροκίνητου Zoe, που είναι ένα κλασικό αυτοκίνητο πόλης, ενώ για την περίσταση το αμάξωμα είναι από ανθρακονήματα. Και αυτό προκειμένου το βάρος να διατηρηθεί σχετικά χαμηλά, στα 1.400 κιλά. Το συγκεκριμένο νούμερο είναι εντυπωσιακό για το μέγεθος του αυτοκινήτου, αλλά οι μπαταρίες και μόνο των 40 kWh ζυγίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ 450 κιλά.

Οι μπαταρίες τροφοδοτούν με ενέργεια δύο ηλεκτροκινητήρες, από έναν σε κάθε άξονα, που αποδίδουν συνδυαστικά 460 άλογα και 640 Nm, που μετατρέπουν το μικρό Renault κυριολεκτικά σε έναν πύραυλο τσέπης. Έναν πύραυλο που για το 0-100 χρειάζεται μόλις 3,2 δεύτερα και έχει τελική 210 χλμ,./ ώρα.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον νούμερο και ενδεικτικό των δυνατοτήτων είναι πως για να φτάσει την τελική του ταχύτητα το Renault Ultra-Fast ZOE e-sport Concept χρειάζεται λιγότερα από 10,0 δεύτερα, τιμή που θα κολάκευε ακόμα και καθαρόαιμα, συμβατικά σούπερ σπορ μοντέλα με πολυκύλινδρους κινητήρες πολλών χιλιάδων κυβικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ