ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο έχουν κοστίσει οι καταστροφές στα επεισόδια των Fast & Furious;

Πόσο έχουν κοστίσει οι καταστροφές στα επεισόδια των Fast & Furious;

Στη γνωστή σειρά ταινιών Fast & Furious, που ξεκίνησε το 2001 και αισίως θα προβληθεί σε λίγο καιρό το 8ο επεισόδιό της, τα αυτοκίνητα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί με τις σκηνές καταστροφών, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στα δεκάδες οχήματα αλλά περιλαμβάνουν κτίρια, υποδομές και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Φυσικά σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για ειδικά και ομολογουμένως πολύ ρεαλιστικά εφέ, ενώ το ερώτημα που προκύπτει είναι σε τι ύψος θα είχε φτάσει η ζημιά στην περίπτωση που τα πάντα συνέβαιναν στην πραγματικότητα. Την απάντηση ανάλαβε να τη δώσει μια ασφαλιστική εταιρεία, η Insure the Gap, με τη βοήθεια ενός εκτιμητή ειδικευμένου στα αυτοκίνητα και την αξία που αντιπροσωπεύει το καθένα από αυτά.

Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις τους και χωρίς στο λογαριασμό να περιλαμβάνεται η τελευταία και πιο εξτρίμ ταινία, η «Fate of the Furious», το κόστος θα έφτανε τα 572 εκατομμύρια δολάρια.

Κι αυτό γιατί στις 7 ταινίες που έχουν μέχρι στιγμής προβληθεί έχουν καταστραφεί 169 κανονικά αυτοκίνητα, 142 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ ολοσχερώς έχουν διαλυθεί και 37 ειδικά μοντέλα. Ανάμεσά τους custom κατασκευές και αγωνιστικά, καθώς και ένα τανκ! Το πιο ακριβό αυτοκίνητο που «καταστράφηκε» ήταν το Lykan Hypersport στο Fast & Furious 7, που «πήδηξε» από ουρανοξύστη στα Εμιράτα και κοστίζει πάνω κάτω 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Από πλευράς κτιρίων ζημιές έχουν υποστεί 53, 31 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ άλλα 432 αντικείμενα μεγάλης αξίας έχουν διαλυθεί στα πλαίσια της δράσης, του εντυπωσιασμού αλλά και των εισπράξεων. Φυσικά για όποιον ενδιαφέρεται στατιστικά υπάρχουν για τα πάντα. Από το ποιος είναι ο πιο ζημιάρης ήρωας μέχρι ποιές ταινίες είχαν τις περισσότερες καταστροφές, ενώ το βέβαιο είναι πως ο «μύθος» της πιο επιτυχημένες σειράς ταινιών στην ιστορία του Hollywood δεν δημιουργήθηκε έτσι απλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ