ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Audi περικόπτει τρίθυρα αμαξώματα και κινητήρες και έχει το λόγο της

H Audi περικόπτει τρίθυρα αμαξώματα και κινητήρες και έχει το λόγο της

Αν κάτι χαρακτηρίζει τη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία είναι η ποικιλία και μάλιστα σε όλους τους τομείς. Από τα αμαξώματα και τους εξοπλισμούς μέχρι τους κινητήρες και τις μεταδόσεις, προκειμένου να καλύπτεται κάθε πιθανή αλλά και απίθανη ανάγκη.

Όπως δείχνουν όμως τα πράγματα η κατάσταση έχει φτάσει μάλλον σε ένα σημείο καμπής και από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν περικοπές. Τόσο στους κινητήρες όσο και στα αμαξώματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό το μελλοντικό πλάνο της Audi, όπως το παρουσίασε ο επικεφαλής της Rupert Stadtler σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό car. Ο ισχυρός άντρας της μάρκας είπε πως «σταδιακά θα πρέπει να μειώσουμε τις εκδόσεις κινητήρων κατά 40%» και ο λόγος δεν είναι άλλος από τη στροφή της Audi αλλά και όλου του ομίλου της Volkswagen στον οποίο ανήκει προς την ηλεκτροκίνηση. Προκειμένου φυσικά να καλύπτονται οι μελλοντικές προδιαγραφές ρύπων αλλά και λόγω της εναρμόνισης με τις τάσεις που δείχνουν να επικρατούν. Μάλιστα προκειμένου ο στόχος να γίνει πιο εύκολος αλλά και οικονομικά πιο εύπεπτος θα τονωθεί και άλλο η συνεργασία στο συγκεκριμένο τομέα με τις BMW, Daimler και Ford.

Παράλληλα τόνισε πως θα μειωθούν και οι τρίθυρες εκδόσεις αμαξωμάτων και εδώ ο λόγος είναι προφανής: η συνεχώς μειούμενη ζήτησή τους, καθώς οι πέντε πόρτες έχουν σαφές προβάδισμα λόγω της πρακτικότητάς τους. Για ακριβώς τον αντίθετο λόγο, τη μεγάλη δημοτικότητά τους δηλαδή, η Audi θα ποντάρει στο μέλλον ακόμα πιο πολύ στα SUV.

Ήδη διαθέτει μια μεγάλη γκάμα, που ξεκινά από το Q2 και καταλήγει στο SQ7 και η οποία στο άμεσο μέλλον θα μεγαλώσει και άλλο με την προσθήκη εκδόσεων κουπέ, όπως θα είναι τα Q4 και Q8 που βρίσκονται κυριολεκτικά προ των πυλών.

Η Audi δεν είναι βέβαια η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που θα κινηθεί στο άμεσο μέλλον με αυτόν τον τρόπο, καθώς ανάλογες κινήσεις αναμένεται πως θα κάνουν όλοι οι κατασκευαστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ