ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί οι συνοδηγοί τρέμουν το Ράλι της Κορσικής;

Γιατί οι συνοδηγοί τρέμουν το Ράλι της Κορσικής;

Το Ράλι Κορσικής -Tour de Corse η επίσημη ονομασία του- που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι ο πρώτος αγώνας σε άσφαλτο για κάθε σαιζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC). Λόγω αυτού του στοιχείου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι οι πολλές στροφές.

Ενδεικτικό για το τελευταίο είναι πως το ονομάζουν και Ράλι των 1.000 στροφών, ενώ αποτελεί μια πολύ μεγάλη δοκιμασία τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τα πληρώματα. Κυρίως για τους συνοδηγούς, όπως μπορούμε να δούμε και από το βίντεο που ακολουθεί.

Η δυσκολία των τελευταίων προκύπτει αφενός από το ότι δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά μια έστω και μικρή ευθεία, καθώς και από το ότι έχουν συνεχώς τεταμένη την προσοχή τους, καθώς πρέπει να διαβάζουν, λόγω της φύσης του αγώνα (ασφάλτινος), πολλές σελίδες σημειώσεων. Με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας φυσικά το κράνος του που όσο να είναι ενισχύει τη δυσφορία...

Στο βίντεο κάποιοι από τους συνοδηγούς του WRC λένε τη δική τους άποψη για το πολύ ενδιαφέρον Ράλι Κορσικής, ενώ ο Eσθονός Μartin Javeoja, που κάθεται δεξιά του Tanak, δεν διστάζει να πει πως στο συγκεκριμένο αγώνα έχει αντίπαλό του και τη ναυτία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ