ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με το Barnacle θα ακινητοποιούνται μελλοντικά όσο παρκάρουν παράνομα

Με το Barnacle θα ακινητοποιούνται μελλοντικά όσο παρκάρουν παράνομα

Οι δαγκάνες στους τροχούς είναι μέχρι τώρα ο πιο διαδεδομένος τρόπος που χρησιμοποιείται από τις τροχαίες όλου του κόσμου προκειμένου να μπλοκάρονται όσοι σταθμεύουν παράνομα.

Έχουν όμως δύο μεγάλα μειονεκτήματα: είναι βαριές και κατά συνέπεια δύσκολες στη μεταφορά και στο χειρισμό και δεύτερον ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο έχουν μπει μπορεί να μην τις δει, να ξεκινήσει και να προκληθούν ζημιές.

Έτσι λοιπόν εξελίσσονται άλλα, νέα συστήματα μπλοκαρίσματος, σαν την κίτρινη κατασκευή που βλέπετε. Η οποία ονομάζεται Barnacle, είναι high tech και αποκλείεται να μην τη δει ο οδηγός, μιας και μπαίνει στο παρμπρίζ, παραπέμποντας και σε γιγάντιο χαρτί κλήσης.

Το Barnacle λοιπόν σαφώς και το βλέπεις και σίγουρα δεν μπορείς να το αφαιρέσεις, μιας και «κολλάει» με βεντούζες στο παρμπρίζ και δεν ξεκολλάει με κανέναν τρόπο. Μάλιστα για όσους θεωρούν εαυτόν ιδιαίτερα έξυπνο και πιστεύουν πως μπορούν να οδηγήσουν απλά βγάζοντας το κεφάλι έξω από το παράθυρο υπάρχει ηχητικός συναγερμός που ενεργοποιείται στην προσπάθεια μετακίνησης. Οι φύλακες έχουν γνώση ακόμα και αν κάποιος επιλέξει να αφαιρέσει το παρμπρίζ προκειμένου να μην πληρώσει το πρόστιμο: το Barnacle εχει ενσωματωμένο GPS και εντοπίζεται πολύ εύκολα ανά πάσα στιγμή.

Έτσι το μόνο που μένει σε όποιον βρεί την κίτρινη συσκεύη τοποθετημένη στο παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητό του είναι να πληρώσει το πρόστιμο, να λάβει τον κατάλληλο κωδικό και να τον εισάγει στο ενσωματωμένο πληκτρολόγιο προκειμένου να μπορεί να την αφαιρέσει. Στη συνέχεια πρέπει να την πάει σε καθορισμένο σημείο για να το παραδώσει, ενώ αν δεν το κάνει υπάρχει πάντα το GPS που προαναφέραμε και με το οποίο εντοπίζεται πανεύκολα.

Το μόνο παρήγορο για όσους συνηθίζουν να παρκάρουν συστηματικά παράνομα είναι το υψηλό κόστος του Barnacle που κυμαίνεται από 400 έως και 600 δολάρια και είναι απαγορευτικό για πολλές αστυνομίες. Μάλλον, για την ώρα τουλάχιστον, και για τη δική μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ