ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι καινούργιες και μικρές Mercedes θα είναι σαν την Concept A Sedan

Οι καινούργιες και μικρές Mercedes θα είναι σαν την Concept A Sedan

Tην είχαμε δει σε μια αρχική μορφή σαν γλυπτό και τώρα στη Σαγκάη παρουσιάζεται σαν κανονικό πρωτότυπο, το οποίο μάλιστα δεν δείχνει να απέχει και πολύ από το μοντέλο παραγωγής.

Ο λόγος για τη Mercedes Concept A Sedan, που αποτελεί την πρώτη ένδειξη για την νέα γενιά των μικρών, compact μοντέλων σύμφωνα με την ορολογία της ίδιας της εταιρείας, της Mercedes. Της προσθιοκίνητης γκάμας της δηλαδή, που σήμερα την απαρτίζουν οι A και B-Class, οι CLA και CLA Shooting Brake και στο μέλλον θα εμπλουτιστεί και με άλλες εκδόσεις αμαξώματος.

Πρώτο και καλύτερο το σεντάν που όπως είπαμε προλογίζει όλα τα υπόλοιπα και βέβαια κάθε άλλο παρα τυχαίο είναι που επιλέχθηκε αυτό για την πρεμιέρα στην έκθεση της Σαγκάης. Καταρχήν γιατί εμφανίζεται για πρώτη φορά αλλά κυρίως γιατί τα συγκεκριμένα, πιο κλασικά αμαξώματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην κινεζική αγορά, η οποία δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανένα.

Όπως ακριβώς μας είχε προαναγγείλει ο επικεφαλής του σχεδιασμού της Mercedes Gorden Wagener το Concept A Sedan εγκαινιάζει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, που χαρακτηρίζεται από την ελαχιστοποίηση των ακμών και των γραμμών που κυριαρχούν μέχρι στιγμής, και στην επίτευξη των όσο το δυνατόν πιο σωστών αναλογιών.

Σημαντική αλλαγή είναι και η υιοθέτηση της μάσκας με την ονομασία Panamera που είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στο super car της Mercedes, την AMG GT και η οποία συνδυάζεται με ένα καπό με έντονο ανάγλυφο και με νέας σχεδίασης τριγωνικούς προβολείς, με ενσωματωμένα LED φώτα ημέρας. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι το μωβ χρώμα τους, που προκύπτει από την επικάλυψή τους με μια ειδική επίστρωση UV. Ταυτόχρονα ο προφυλακτήρας είναι πιο χαμηλά τοποθετημένος σε σχέση με την τρέχουσα γενιά, ενώ το κάτω τμήμα του που εξέχει εξασφαλίζει στο Concept A Sedan ένα εμφανώς πιο δυναμικό στυλ.

MERCEDES CONCEPT A 2a

Το πίσω μέρος του Concept A Sedan έχει μεν κάποια στοιχεία από την τρέχουσα CLA, αλλά συνολικά είναι πιο δυναμικό και με περισσότερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που το καθιστούν πιο ιδιαίτερο. Πηγή: Mercedes

Γενικά ο σχεδιασμός δείχνει πιο σπορ και νεανικός, με χειρολαβές που ενσωματώνονται στο αμάξωμα, με μικρούς, αεροδυναμικούς εξωτερικούς καθρέφτες και τροχούς 20 ιντσών που στο μοντέλο παραγωγής είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα ανήκουν στον επιπλέον εξοπλισμό. Παράλληλα στο πίσω μέρος υπάρχουν αρκετές αναφορές στην τρέχουσα CLA αλλά και σημαντικές διαφοροποιήσεις, όπως για παράδειγμα τα πιο ιδιαίτερα φώτα και οι πιο σπορ διαμόρφωση.

Η Mercedes, μέχρι στιγμής δεν αποκάλυψε το εσωτερικό και δεν ανακοίνωσε στοιχεία για τα μηχανικά μέρη του Concept A Sedan, μιας και ακόμα είναι αρκετά νωρίς, καθώς η νέα Α-Class αναμένεται προς τα μέσα της επόμενης χρονιάς. Το σίγουρο είναι πως κινητήριοι τροχοί θα εξακολουθούν να είναι οι εμπρός, ενώ για την αρχή τουλάχιστον θα υιοθετηθεί η τρέχουσα γκάμα κινητήρων, που στην πορεία θα διευρυνθεί με υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ