ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε πως είναι τα 5g μέσα σε ένα μονοθέσιο Indycar με ταχύτητα 300 χλμ./ ώρα

Δείτε πως είναι τα 5g μέσα σε ένα μονοθέσιο Indycar με ταχύτητα 300 χλμ./ ώρα

H Φόρμουλα 1 μπορεί να θεωρείται η κορυφαία έκφραση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όμως υπάρχουν και άλλα πρωταθλήματα, που μπορεί να μην είναι τόσο high tech αλλά έχουν το δικό τους ενδιαφέρον, τη δική τους γοητεία και φυσικά φανατικούς οπαδούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα εξαιρετικά δημοφιλή στις ΗΠΑ Indycars, που έχουν τη δική τους ιστορία, μεγάλους κατασκευαστές στη γραμμή εκκίνησης και βέβαια τους δικούς τους ήρωες από την πλευρά των οδηγών. Σε αυτούς θα προστεθεί σύντομα και ο Fernando Alonso, ο πιλότος της McLaren Honda και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο παρελθόν, που στις 28 Μαίου δεν θα δώσει το παρόν στο Μονακό για το ομώνυμο Γκραν Πρι αλλά στην πίστα Indianapolis Speedway για την 101η διοργάνωση του θρυλικού αγώνα Indianapolis 500.

Σε δηλώσεις του ο Ισπανός πιλότος είπε πως «θα είναι τελείως διαφορετικά και δύσκολα» σε σχέση με ότι έχει συνηθίσει στη Φόρμουλα 1 και στην προσέγγισή του αυτή έχει απόλυτο δίκιο. Κι αυτό γιατί οι ταχύτητες στα Indy είναι μεγάλες, πάνω από 300 χλμ./ ώρα, ενώ λόγω της οβάλ διαμόρφωσης που έχουν οι πίστες τα μονοθέσια κινούνται για πολύ περισσότερο χρόνο με αυτές.

Μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με την F1 έχουν και οι πλευρικές επιταχύνσεις που καταπονούν τα σώματα των οδηγών και οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, τα 5g. Τιμή που συνήθως είναι συνδεδεμένη με την πτήση με ένα μαχητικό τζετ!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ