ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τελικά ο Μακρόν επέλεξε DS για την ορκομωσία του

Τελικά ο Μακρόν επέλεξε DS για την ορκομωσία του

Μπορεί να γίνονταν εικασίες και προβλέψεις σχετικά με το αυτοκίνητο -πάντα γαλλικής κατασκευής- με το οποίο ο Εμάνουέλ Μακρόν θα πήγαινε στα Ηλύσια Πεδία για την ορκομωσία του, αλλά τελικά ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας δεν πρωτοτύπησε.

Κι αυτό γιατί, ακριβώς όπως ο προκάτοχός του Φρανσουά Ολάν, επέλεξε ένα μοντέλο της μάρκας πολυτελείας της Citroen, της DS Automobiles. Πιο συγκεκριμένα το DS 7 Crossback, το πρώτο μεγάλο SUV της εταιρείας, που είχε παρουσιαστεί επίσημα μόλις πριν από 2 μήνες και αυτή ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση.

Όπως και η DS 5 με την οποία είχε εμφανιστεί ο Ολάν έτσι και η DS7 του Μακρόν είναι ειδικής κατασκευής, με μια μεγάλη ανοιγόμενη οροφή, από την οποία ο νέος Πρόεδρος χαιρετούσε τους συγκεντρωμένους πολίτες. Ειδικής κατασκευής είναι και το δερμάτινο εσωτερικό, καθώς και οι ζάντες των 20 ιντσών με τις χρυσές λεπτομέρειες, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με την θωράκισή του. Κατά πάσα πιθανότητα όμως θα έχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Η Presidential DS 7 Crossback, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, θα βρίσκεται σύντομα στο show room DS WORLD Paris, στην οδό 33 François 1e της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου θα μπορεί κανείς να τη δει. Αυτό βέβαια σημαίνει πως για τις μελλοντικές του εμφανίσεις ο Μακρόν θα επιλέξει ίσως κάποιο άλλο γαλλικό μοντέλο πολυτελείας. Και η Bugatti πάντως, έστω και τυπικά μιας και ανήκει στον όμιλο της Volkswagen, γαλλική είναι...

Η DS 7 Crossback που μπορούν να αγοράσουν και οι απλοί πολίτες, Γάλλοι ή μη, έχει μήκος 4,57 μέτρων και βασίζεται στο πλαίσιο ΕΡΜ2 του ομίλου PSA.

Στο εντυπωσιακό εσωτερικό της υπάρχουν δύο οθόνες 12 ιντσών: η μια παίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων με δυνατότητα επιλογής των ενδείξεων από τον οδηγό, ενώ η δεύτερη, στην κεντρική κονσόλα, είναι το κέντρο ελέγχου του συστήματος infotainment, που βέβαια διαθέτει και πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones.

ds7 crossback makes debut 12

Στο εσωτερικό της DS 7 Crossback δεσπόζουν δύο μεγάλες οθόνες 12 ιντσών, ενώ σχεδόν όλες οι επιφάνειες του ταμπλό μπορούν να καλυφθούν με δέρμα. Αν ο ιδιοκτήτης της δεν επιλέξει κάποιο άλλο υλικό από τη μεγάλη γκάμα των δυνατοτήτων προσωποποίησής της. Πηγή: DS Automobiles

Οι δυνατότητες προσωποίησης είναι μεγάλες, ενώ σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία σχεδόν όλα τα σημεία του σαλονιού μπορούν να καλυφθούν με δέρμα της επιλογής του ιδιοκτήτη.

Από πλευράς συστημάτων πρόωσης ενδιαφέρον παρουσιάζει η υβριδική E-TENSE, που διαθέτει ένα σύνολο βενζίνης 200 ίππων και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες απόδοσης 109 ίππων ο καθένας, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και τετρακίνηση. Με πλήρη ηλεκτρική λειτουργία θα μπορεί να καλύψει μέχρι και 60 χιλιόμετρα, ενώ η διάρκεια φόρτισης των συσσωρευτών της φτάνει τις 4,5 ώρες.

Η DS 7 Crossback θα είναι διαθέσιμη και με πέντε κινητήρες Euro 6, τρεις βενζίνης (με 130, 180 και 225 ίππους) και δύο diesel με 130 και 180 άλογα, ενώ όλες οι εκδόσεις του θα είναι διαθέσιμες και με το νέο αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ8 των 8 σχέσεων, που πέρα από όλα τα άλλα υπόσχεται και μειωμένη κατανάλωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ