ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα αυτοκίνητα που θα μας θυμίζουν πάντα τον Ρότζερ Μουρ

Τα αυτοκίνητα που θα μας θυμίζουν πάντα τον Ρότζερ Μουρ

Πολύ σπάνια ένας ηθοποιός συνδέεται τόσο πολύ, όσο ο Roger Moore, με τα αυτοκίνητα που οδηγούσε στους πολλούς ρόλους που είχε παίξει στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη. Κυρίως βέβαια όταν υποδυόταν τον 007, τον υπερ- πράκτορα όλων των εποχών και κυρίως τον Άγιο.

Και αν ως James Bond άλλαζε αυτοκίνητα ο Roger Moore ως Άγιος είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με το για πολλούς πιο sexy Volvo όλων των εποχών. Το P1800, που οφείλει μεγάλο μέρος της γοητείας του καθώς και του θρύλου που το συνοδεύει ακριβώς στο ότι ήταν το αυτοκίνητο του «Άγιου». Μάλιστα το παρασκήνιο θέλει το σουηδικό κουπέ, που στην πιο δυνατή εκδοχή του απέδιδε 124 ίππους, να έκλεψε το ρόλο την τελευταία στιγμή από την Jaguar E-Type.

Tο δεύτερο αυτοκίνητο με το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένος ο Roger Moore, αυτή τη φορά ως James Bond, είναι η εντυπωσιακή Lotus Esprit. Σχεδιασμένη από την πένα του σχεδιαστή του αιώνα Giorgetto Giugiaro μεταβαλλόταν, πάντα με τον Moore στα πηδάλιά της, σε υποβρύχιο το 1976 και στην ταινία «Ο Κατάσκοπος που σε αγάπησε» και σε μεταφορέα σκι, ως turbo, το 1981 στο «Για τα μάτια σου μόνο».

Στην ίδια ταινία ο Moore, ως 007, οδήγησε και ένα κίτρινο Citroen 2 CV, που μπορεί να είναι, μαζί με το Mini Moke τα πιο αργά αυτοκίνητα του διάσημου πράκτορα. Το Mini Moke πάντως ταίριαζε στον Bond Roger Moore μιας και είχε εμφανιστεί μαζί του συνολικά σε 4 ταινίες της σειράς.

Συνδεδεμένα με τον Moore ως James Bond είναι και το αμερικάνικο AMC Hornet (1974, O άνθρωπος με το Χρυσό Πιστόλι), η εντυπωσιακή Alfa Romeo GTV6 (1981, Octopussy), ενώ στο «The Persuaders», όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Toni Curtis, έχει μείνει στην ιστορία για τις βόλτες του στη Ριβιέρα με την αρχοντική και κατακίτρινη για την περίσταση Aston Martin DBS.

Στο «The Man Who Haunted Himself» εμφανίζεται με ένα σχετικά ταπεινό Rover PB5 Saloon και με μια εντυπωσιακή Lamborghini Islero S.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ