ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσα εκατομμύρια εισέπραξε ο Lewis Hamilton το 2016;

Πόσα εκατομμύρια εισέπραξε ο Lewis Hamilton το 2016;

Η Φόρμουλα 1 σαφώς και είναι ένα χώρος εντάσεως κεφαλαίου και μάλιστα από όλες τις απόψεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλοι οι πιλότοι κερδίζουν ιλιγγιώδη ποσά. Το βέβαιο είναι πως ο πιο κερδισμένος από όλους, στον οικονομικό τομέα, για το 2016, ήταν ο οδηγός της Mercedes Lewis Hamilton.

O Βρετανός που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής στην καριέρα του 3 παγκόσμιους τίτλους εισέπραξε τη χρονιά που πέρασε 46 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό, τα 38 εκατομμύρια προέρχονται από μισθούς και πριμ νικών σύμφωνα με ότι προβλέπει το συμβόλαιό του και τα 8 από προσωπικές συμφωνίες του με χορηγούς, τον καθιστά τον καλύτερα αμειβόμενο οδηγό αγώνων στον κόσμο.

Κοντά του βρίσκεται ο Sebastian Vettel. O Γερμανός οδηγός της Ferrari είχε ετήσιες απολαβές, βάσει συμβολαίου, επίσης 38 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως οι αμοιβές του από χορηγούς δεν ξεπέρασαν τις 500.000 δολάρια. Αν πάντως συνεχιστεί η φετινή πολύ καλή, μέχρι στιγμής, πορεία της Ferrari είναι πολύ πιθανό να περάσει αυτός στην 1η θέση για το 2017.

Πίσω από τον Vettel είναι ο Fernando Alonso της McLaren Honda με 36 εκατομμύρια δολάρια, ενώ από τους υπόλοιπους οδηγούς κανένας δεν κατάφερε να συγκεντρώσει οκταψήφιο αριθμό για το 2016. Αυτό ισχύει τόσο για τους team mates, πρώην και νυν, των Hamilton και Vettel, όσο και για τους οδηγούς της Red Bull που είναι παραδοσιακά από τους χειρότερα αμειβόμενους. Από την άλλη πολύ καλές αποδοχές, ύψους 21,8 εκατομμυρίων δολαρίων, είχε ο οδηγός των NASCAR Jimmie Johnson.

Ο Hamilton κατόρθωσε το 2016 να μπει στο top ten της λίστα με τους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές του κόσμου, στην κορυφή της οποίας βρίσκονται ο Cristiano Ronaldo με 93 εκατομμύρια, ο μπασκετμπολίστας LeBron James με 86,2 εκατομμύρια και ο Lionel Messi με 80 εκατομμύρια δολάρια,

Σε αυτήν την κατάταξη ο Vettel είναι 14ος, ο Alonso 20ος και ο Jimmie Johnson 93ος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ