ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Στιβ Τζομπς ήθελε το Apple Car από το 2008

Ο Στιβ Τζομπς ήθελε το Apple Car από το 2008
Apple car concept

Αυτό αποκάλυψε ο ιδρυτής της Νest, Tony Fadell σε συνέντευξη του όπου και αναφέρθηκε στα χρόνια που ήταν στέλεχος της εταιρίας με έδρα το Κουπερτίνο. “Συζητούσαμε για το αν θα φτιάξουμε ένα αμάξι, πως θα το φτιάξουμε; Πως θα ήταν το ταμπλό; Πως θα ήταν οι θέσεις; Θα χρησιμοποιούσε καύσιμο ή ενέργεια;” πρόσθεσε αλλά το project μπήκε σε δεύτερη μοίρα καθώς η Apple ετοίμαζε την επέλαση των iPhone/ iPod και iPad. “Ήμασταν τόσο απασχολημένοι, τόσο περιορισμένοι που δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε επάνω σε κάτι άλλο” συμπλήρωσε.

Οραματιστής και πρωτοπόρος, ο Τζομπς ήξερε ότι ένα τετράτροχο με χαρακτηριστικά του τη συνδεσιμότητα, το infotainment αλλά και τη σύζευξη με τις υπόλοιπες συσκευές επικοινωνίας θα ήταν ένα προϊόν επαναστατικό.

Fast forward στο σήμερα

Oλοένα και πληθαίνουν οι πληροφορίες που μιλάνε για ένα Apple Car προσεχώς κοντά μας, μέχρι το 2020. Μόλις πριν λίγο καιρό η Wall Street Journal ανέφερε ότι η ομάδα του Project Titan (αυτοί που είναι αφοσιωμένοι στο project) θα αυξηθεί από τα 600 άτομα που είναι τώρα στα 1800 άτομα το προσεχές διάστημα.

Μερικές πληροφορίες ακόμη: τo όχημα της Apple θα είναι ηλεκτρικό, δεν αποκλείεται να έχει και δυνατότητα αυτόνομης κίνησης ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι η μέση τιμή του οχήματος θα κυμαίνεται στα 55.000 δολάρια. Επιπλέον οι άνθρωποι της Jefferies and Co. υπολογίζουν ότι η Apple θα μπορούσε να πουλήσει περίπου 200.000 κομμάτια όταν κυκλοφορήσει.

Σύμφωνα με το MacWorld η Apple έχει ξεκινήσει επαφές με δημοτικούς παράγοντες και φορείς στις ΗΠΑ για τις ενδεχόμενες ρυθμίσεις και αδειοδοτήσεις κυκλοφορίας των Apple Cars στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων. Ο Τζομπς ήδη χαμογελά από ψηλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ