ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο μικρό SUV της Citroen λέγεται Aircross και είναι ιδιαίτερα χαριτωμένο

Το νέο μικρό SUV της Citroen λέγεται Aircross και είναι ιδιαίτερα χαριτωμένο

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το πρωτότυπο της έκθεσης της Γενεύης η Citroen παρουσίαζει επίσημα την έκδοση παραγωγής του νέου μικρού της SUV, του C3 Aircross, που αφενός δεν διαφοροποιείται πολύ από το concept και αφετέρου έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το C3.

Ταυτόχρονα όμως διαφοροποιείται και σε αρκετά σημεία όπως για παράδειγμα μπροστά με τη διαφορετική του μάσκα και τους νέους προφυλακτήρες, που σκοπό έχουν να τονίσουν τον πιο off road προσανατολισμό. Παράλληλα εδώ απουσιάζουν τα air bumps, τα χαρακτηριστικά πλευρικά προστατευτικά.

Η χαριτωμένη εικόνα με τις πολλές δυνατότητες προσωποποίησης είναι η μια παράμετρος στην οποία οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της γαλλικής εταιρείας έδωσαν ιδαίτερη έμφαση. Η άλλη είναι η πρακτικότητα, καθώς οι χώροι είναι ιδιαίτερα μεγάλοι. Ενδεικτικό γι αυτό το μέγεθος του πορτμπαγκάζ που κυμαίνεται από τα 410 έως και τα 1.289 λίτρα όταν διπλωθούν τα καθίσματα -τιμές από τις καλύτερες της κατηγορίας. Παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα του διπλού δαπέδου για το χώρο αποσκευών, στοιχείο που ενισχύει και άλλο την πρακτικότητα, όπως άλλωστε και η δυνατότητα μετακίνησης των πίσω καθισμάτων κατά 15 συνολικά εκατοστά.

Παράλληλα το εσωτερικό είναι και ενδιαφέρον σχεδιαστικά -και εδώ υπάρχουν δυνατότητες προσωποποίησης- με νεανικό χαρακτήρα και προσεγμένο διάκοσμο, ενώ στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται μια οθόνης αφής 7 ιντσών που θυμίζει λίγο την αντίστοιχη στο επίσης χαριτωμένο C4 Cactus. Η οθόνη αποτελεί το κέντρο ελέγχου του συστήματος infotainment, που βέβαια διαθέτει και πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones (Android Auto και Apple Car Play).

Το παρόν μπορούν να δώσουν φυσικά και όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, από το αυτόνομο φρενάρισμα ανάγκης μέχρι το Lane Departure, την ειδοποίηση για το «νεκρό σημείο» στους εξωτερικούς καθρέφτες και το σύστημα αναγνώρισης της κόπωσης του οδηγού.

Κινητήριοι τροχοί θα είναι αποκλειστικά οι εμπρός, ενώ όπως και σε άλλα μοντέλα της Citroen, π.χ. Cactus, θα υπάρχει και εδώ το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης Grip Control με τα 4 προγράμματα λειτουργίας -Sand, All Road, Snow και ESP Off- καθώς και Hill Descent.

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο PureTech των 1.200 κυβικών σε εκδοχές των 82, 110 και 130 ίππων, ενώ ο diesel θα είναι ο ΒlueHDi των 1.600 κυβικών με 100 και 120 ίππους.

Το ολοκαίνουργιο C3 Aircross θα δώσει το παρόν στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται προς το Νοέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ