ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο κορυφαίο ανοιχτό Audi R8 λέγεται Spyder V10 plus και έχει 610 άλογα

Το νέο κορυφαίο ανοιχτό Audi R8 λέγεται Spyder V10 plus και έχει 610 άλογα

Οι ανοιχτές εκδόσεις των σούπερ σπορ μοντέλων σαν το R8 της Audi έχουν μεγάλη δόση εξτραβαγκάντζας, πόσο μάλλον αν έχουν 610 άλογα, χρειάζονται μόλις 3,3 δεύτερα για το 0-100 και η τελική τους είναι σχεδόν 330 χλμ./ ώρα.

Τα παραπάνω νούμερα αντιστοιχούν στην κορυφαία εκδοχή του ανοιχτού και φυσικά αυστηρά διθέσιου R8, που ονομάζεται Audi R8 Spyder V10 plus και κινείται από την κορυφαία εκδοχή των 610 ίππων του V10 των 5.200 κυβικών της μάρκας. Η ροπή του θηριώδους κινητήρα φτάνει τα 560 Nm, η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, ενώ ενδιαφέρον είναι πως το βάρος του είναι μόλις 1.587 κιλά, 25 δηλαδή λιγότερο σε σχέση με το στάνταρ Spyder.

Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις η συγκεκριμένη έκδοση έχει και ένα αποκλειστικό χρώμα αμαξώματος, που δεν είναι άλλο από το πράσινο ματ των φωτογραφιών μας, το οποίο συνδυάζεται με μια ανθρακή χρώματος μάσκα, ενώ στο ίδιο χρώμα είναι και τα εμφανή στοιχεία από ανθρακόνημα.

Στο εσωτερικό υπάρχει επανάληψη του πράσινου χρώματoς στις ραφές των επενδήσεων που είναι από εξαιρετικής ποιότητας δέρμα Nappa, ενώ το παρόν δηλώνουν όλα τα κορυφαία διαθέσιμα συστήματα που έχουν να κάνουν με την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών. Μεταξύ αυτών και οι κεραμικοί δίσκοι των φρένων.

Για το πιο γρήγορο ανοιχτό μοντέλο στην ιστορία της Audi υπάρχουν φυσικά και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης με πληθώρα επιλογών τόσο για τις αποχρώσεις του αμαξώματος και της οροφής όσο και για τις επενδύσεις και τις λεπτομέρειες στο εσωτερικό.

Οι τιμές του Audi R8 Spyder V10 Plus ξεκινούν στη Γερμανία από τις 207.500 ευρώ στην Γερμανία και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς το τέλος του καλοκαιριού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ