ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η συγκεκριμένη Aston Martin One-77 κοστίζει πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια - Διαβάστε το γιατί

Η συγκεκριμένη Aston Martin One-77 κοστίζει πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια - Διαβάστε το γιατί

Η One-77 δεν είναι μόνο μια από τις πιο εντυπωσιακές Aston Martin που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Είναι και μια από τις πιο σπάνιες, μιας και συνολικά έχουν κατασκευαστεί μόλις 77.

Από αυτές τις 77 υπάρχουν 7 που είναι ακόμα πιο σπάνιες από τις υπόλοιπες 70. Κατακευάστηκαν λίγο πριν από την ολοκλήρωση της παραγωγής και ανήκουν στις ακόμα πιο σπέσιαλ και βέβαια ακόμα πιο ακριβές Q-Series. Για τις οποίες, πέρα από τα άλλα ιδιαίτερα στοιχεία εξοπλισμού, υπήρχε και η επιλογή μεταξύ τεσσάρων ειδικών αποχρώσεων για το αμάξωμα.

Μια από αυτές είναι το εκθαμβωτικό ασημί που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της One-77 των φωτογραφιών μας, ενώ το υπόλοιπο, κυρίως οι καθρέφτες και η μάσκα, είναι είτε σε μαύρο είτε σε κόκκινο. Τα δύο τελευταία χρώματα είναι και αυτά που κυριαρχούν στο εσωτερικό, όπου ομολογουμένως το πολύ κόκκινο βγάζει μάτι.

Φυσικά η κορυφαία Aston Martin έχει και έναν ανάλογο κινητήρα: έναν ατμοσφαιρικό V12 7.300 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 700 ίππους και εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 3,7 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 350 χλμ./ ώρα.

Όσο για την τιμή της στο Ντουμπάι όπου βρίσκεται όλο και κάποιος θα βρεθεί να πληρώσει περισσότερα από 3.000.000 δολάρια για να την αποκτήσει. Εκτιμώντας τη σπανιότητά της αλλά και το ότι δεν έχει ούτε 1.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ. Πρακτικά δηλαδή είναι του κουτιού, ενώ αν αναρωτιέστε πως προκύπτει η τιμή πάνω από τα 3 εκατομμύρια δολαρία η απάντηση είναι μάλλον απλή: τόσο είχε πουληθεί πριν από λίγο και μια άλλη Aston Martin One-77 Q-Series.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ