ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H εφαρμογή Bentley Inspirator διαμορφώνει το αυτοκίνητο με βάση τα συναισθήματα

H εφαρμογή Bentley Inspirator διαμορφώνει το αυτοκίνητο με βάση τα συναισθήματα

Αν περιηγηθεί κανείς στην ιστοσελίδα (σχεδόν) οποιουδήποτε κατασκευαστή θα εντοπίσει τον configurator, το πρόγραμμα με το οποίο το αυτοκίνητο που ενδιαφέρει μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις επιλογές του εκάστοτε ενδιαφερομένου. Από τον κινητήρα και το χρώμα, μέχρι το επίπεδο εξοπλισμού και τις ζάντες.

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη και πιο απλή εφαρμογή του configurator, όμως υπάρχουν και άλλες πιο high tech και εξελιγμένες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ευθύς εξαρχής προτάσεις για το ποια διαμόρφωση ταιριάζει στον καθένα που τις χρησιμοποιεί. Σαν το Inspirator της Bentley δηλαδή, που χρησιμοποιεί την κάμερα μιας συσκευής iOS.

Το Inspirator για να καταλήξει στην πρόταση διαμόρφωσής του -προς το παρόν είναι διαθέσιμο για τη Bentayga, ενώ στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν και τα άλλα μοντέλα της Βρετανικής μάρκας- αναγνωρίζει και καταγράφει τις εκφράσεις και τις αντιδράσεις του προσώπου όποιου το χρησιμοποιεί.

Ο χρήστης του Inspirator δέχεται ερεθίσματα παρακολουθώντας ένα φιλμ, η εξέλιξη του οποίου προκύπτει ανάλογα με τα στοιχεία στα οποία αντιδρά πιο θετικά. Ταυτόχρονα οι εγκατεστημένοι αλγόριθμοι αποκρυπρογραφούν τις προτιμήσεις του καταλήγοντας σε μια μοναδική διαμόρφωση που αποκαλύπτεται στο τέλος της θέασης. Η προτεινόμενη διαμορφωση αποτελεί στην ουσία μια βάση εκκίνησης που μπορεί να συμπληρωθεί και να εμπλουτιστεί κι άλλο.

Για να καταλήξει η εφαρμογή Inspirator στο όποιο αποτέλεσμα κάνει χρήση της μεγαλύτερης βάσης δεδομένων του κόσμου, η οποία έχει προκύψει από την ανάλυση των εκφράσεων των προσώπων 3,4 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 75 χώρες του κόσμου. Από την ανάλυση έχουν προκύψει περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια σημεία αναφοράς συναισθημάτων.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το Inspirator η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση www.bentleymotors.com/inspirator καθώς και στο Apple App Store.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ