ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Mazda αναπαλαιώνει τα MX-5 της 1ης γενιάς

Η Mazda αναπαλαιώνει τα MX-5 της 1ης γενιάς

Το Mazda MX-5 είναι ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητιστικής σκηνής, καθώς έχει δημιουργήσει το δικό του μύθο. Aφενός γιατί αναγέννησε τη ξεχασμένη στις αρχές των ’90s κατηγορία των ρόουντσερ και αφετέρου γιατί αποτέλεσε και αποτελεί το διαχρονικό σημείο αναφοράς για τη Mazda.

Τώρα η ιαπωνική εταιρεία έρχεται να αναγνωρίσει τη σπουδαιότητά του αλλά και να δώσει λύσεις στο φανατικό κοινό του ανακοινώνοντας ένα πρόγραμμα αναπαλαίωσης των μοντέλων της 1ης γενιάς, κίνηση ασυνήθιστη τουλάχιστον σε ότι αφορά εταιρεία μαζικής παραγωγής.

Με τον τρόπο αυτό πάντως τα αρχέτυπα MX-5, αυτά που αποκαλούνται και Miata, θα φρεσκαριστούν και θα ξαναγίνουν σχεδόν καινούργια, προκειμένου να παραμείνουν άλλα τόσα χρόνια στην κυκλοφορία.

Για το σκοπό αυτό η Mazda θα επανακυκλοφορήσει ανταλλακτικά που έχουν εκλείψει από την αγορά, όπως για παράδειγμα οι μαλακές, υφασμάτινες οροφές, οι οποίες παρουσίαζαν και τα μεγαλύτερα θέματα, το τιμόνι, ο γνήσιος επιλογέας ταχυτήτων, καθώς και τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της Βridgestone με διάσταση 185/60 R14.

Προς το παρόν τουλάχιστον η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Ιαπωνία, όπου κυκλοφορούν ακόμα πάνω από 23.000 ΜΧ-5 της πρώτης γενιάς, από τα 150.000 που είχαν κατασκευαστεί συνολικά και πουληθεί σε όλο τον κόσμο. Η Mazda έχει ήδη ετοιμάσει ένα αυτοκίνητο επίδειξης, προκειμένου να πείσει τους ιδιοκτήτες των MX-5 να προχωρήσουν σε αυτές τις αλλαγές, καθώς όπως είναι λογικό το κόστος των αναταλλακτικών θα είναι σημαντικά πιο υψηλό από την αξία των αυτοκινήτων.

Θεωρούμε πως το πιο πιθανό είναι οι περισσότεροι να προχωρήσουν στην αναπαλαίωση, οπότε αν έχετε στην κατοχή σας ένα MX-5 πρώτης γενιάς κρατείστε το και θα έχετε κάποια στιγμή τη δυνατότητα να το κάνετε πάλι σαν καινούργιο, μιας και το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί στην πορεία και εκτός Ιαπωνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ