ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί το νέο Tesla Model 3 δεν θα έχει κλειδί;

Γιατί το νέο Tesla Model 3 δεν θα έχει κλειδί;

Το Model 3, οι παραδόσεις του οποίου μόλις ξεκίνησαν στις ΗΠΑ, είναι η μεγάλη ελπίδα της Tesla όχι τόσο για την καθιέρωση, αλλά για την οικονομική της ευμάρεια, που τώρα λείπει.

Κι αυτό γιατί πρόκειται για το πρώτο οικονομικά προσιτό μοντέλο της μάρκας –οι τιμές του στις ΗΠΑ ξεκινούν από τις 35.000 δολάρια- που αναμένεται να πωληθεί σε σημαντικά μεγαλύτερα νούμερα σε σχέση με τα μεγαλύτερα και αισθητά ακριβότερα της γκάμας.

Προκειμένου λοιπόν να διευκολυνθεί αυτό το Model 3 δεν στερείται τεχνολογίας και σε άλλους τομείς, καθώς και gadget, που του εξασφαλίζουν επιπρόσθετο ενδιαφέρον. Ένα σημείο που συνδυάζει και τα δύο παραπάνω είναι και ο τρόπος που κλειδώνει και ξεκλειδώνει, μιας και δεν θα διαθέτει συμβατικό κλειδί.

Η Tesla λοιπόν καταργεί κλειδιά, immobilizer κ.λπ. και υιοθετεί για το σκοπό αυτό την τεχνολογία των smartphones, μιας και το νέο της μικρό και φτηνό μοντέλο θα κλειδώνει και θα ξεκλειδώνει, θα εκκινεί και θα σβήνει μέσω μιας εφαρμογής (app) και χρήσης bluetooth.

Το πρώτο λογικό ερώτημα εδώ είναι βέβαια τι γίνεται στην περίπτωση που μείνει κανείς από μπαταρία -στο smartphone φυσικά και όχι στο αυτοκίνητο. Η Tesla έχει προνοήσει και για αυτό και θα παρέχει και μια κάρτα NFC, που ο ιδιοκτήτης του Model 3 θα πρέπει να έχει στο πορτοφόλι του.

Το δεύτερο ερώτημα αφορά την ασφάλεια του όλου συστήματος -υπάρχει και το προηγούμενο με τα πρώτα Tesla που χάκαραν διάφοροι επιτήδειοι- και το οποίο θα αποδειχθεί και θα επιβεβαιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Γεγονός είναι πάντως πως ο πολύς Elon Musk έχει συλλάβει πλήρως τις απαιτήσεις της εποχής, πραγματικές και επίπλαστες και δημιουργεί τις όποιες εντυπώσεις είναι απαραίτητες προκειμένου η Tesla βήμα βήμα να καθιερωθεί στους σημαντικούς και μεγάλους παίκτες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Tesla Model 3 1

Το εσωτερικό του Model 3 ακολουθεί τη λογική των πιο μεγάλων και ακριβών Tesla, που χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη οθόνη αφής, από την οποία ελέγχονται τα πάντα, ενώ η απουσία κλειδιού αποτελεί σκόμα ένα βήμα εξέλιξης. Πηγή: Tesla

ΔΗΜΟΦΙΛΗ