ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Cosworth επιστρέφει στη Φόρμουλα 1

Η Cosworth επιστρέφει στη Φόρμουλα 1

Η Cosworth είναι ο πιο διάσημος κατασκευαστής κινητήρων της Φόρμουλα 1, με συνολικά 176 νίκες σε Γκραν Πρι στο ενεργητικό της και όπως δείχνουν τα πράγματα θα επιστρέψει στην κορυφαία έκφραση του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2021.

Η συγκεκριμένη είδηση προέκυψε εξαιτίας της παρουσίας εκπροσώπου της στη συνάντηση για τις προδιαγραφές των κινητήρων της F1 μετά το 2020. Ενδιαφέρον είναι πως ο Hal Reisiger, ο διευθύνων σύμβουλος της Cosworth, εμφανίστηκε στη συνέχεια αισιόδοξος τόσο για την εξέλιξη των κανονισμών, όσο και για τις συνομιλίες με ομάδες του θεσμού. Χαρακτηριστικά είπε: «πιστεύω πως έχουμε αρκετή υποστήριξη από τις υπάρχουσες ομάδες. Έχουμε συζητήσει με μερικές από αυτές, ενώ έχουμε και κάποιες προφορικές συμφωνίες με κάποιες από τις υπάρχουσες αλλά και με μελλοντικές ομάδες, που θα μας επιτρέψουν να είμαστε ένας σταθερός εταίρος στον τομέα του κινητήρα. Το να δεσμεύονται περισσότερες ομάδες, για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι πάντα καλύτερο.».

Η Cosworth στη συγκεκριμένη φάση έχει καταθέσει τις προτάσεις της για το μέλλον των κινητήρων της F1, με χρονικό ορίζοντα δεκαετίας, ενώ δείχνει απόλυτα βέβαιη πως μπορεί να εξελίξει έναν κινητήρα αντίστοιχο αυτών των Mercedes και Ferrari. H τελική απόφαση θα οριστικοποιηθεί τους επόμενους μήνες, με το σχεδιασμό να ξεκινά κατά τη διάρκεια του 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ