ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Κίνα θα καταργήσει τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης;

H Κίνα θα καταργήσει τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης;

H Κίνα σε ότι αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία έχει να επιδείξει δύο πρωτιές: είναι η μεγαλύτερη και κατά συνέπεια πιο σημαντική αγορά παγκοσμίως και δεύτερον είναι η κορυφαία σε σύνολο «ηλεκτρικών» χιλιομέτρων που διανύονται κάθε χρόνο. Δηλαδή στην πραγματική χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Από την άλλη όμως η Κίνα είναι και η χώρα που αντιμετωπίζει στο μέγιστο βαθμό το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ειδικά στα τεράστια αστικά της κέντρα που κυριολεκτικά πνίγονται από το νέφος. Μια λύση με την οποία σκοπεύουν καταρχήν να περιορίσουν το συγκεκριμένο θέμα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής είναι η μείωση των οχημάτων με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, βενζίνης και πετρελαίου και η αύξηση όσων κινούνται με υβριδική ή καθαρά ηλεκτρική τεχνολογία.

Ο στόχος, όπως τον εξάγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός μεταφορών της χώρας Xin Guobin, είναι οι πωλήσεις αυτών των πιο φιλικών ως προς το περιβάλλον οχημάτων να φτάσουν ως το 2025 το 20% του συνόλου.

Μπορεί ακόμα να μην έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως σε συνεργασία με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τόσο τις εγχώριες όσο και τις ευρωπαϊκές, αμερικανικές και ιαπωνικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα, η κυβέρνηση της Κίνας σκοπεύει να διασφαλίσει ένα ποσοστό της τάξης του 8% για το 2018 και ένα 12% για το 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ