ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H F2001 του Schumacher, ένα από τα πιο ιστορικά μονοθέσια της Φόρμουλα 1, πωλείται

H F2001 του Schumacher, ένα από τα πιο ιστορικά μονοθέσια της Φόρμουλα 1, πωλείται

O Michael Schumacher, με το ενεργητικό του να περιλαμβάνει 7 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 91 νίκες, 155 θέσεις στο πόντιουμ και συνολικά 1.566 βαθμούς, είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο σημαντικούς πιλότους της Φόρμουλα 1.

Και μάλιστα διαχρονικά, ενώ μεγάλος μέρος της λάμψης του περνά και στα μονοθέσια τα οποία οδήγησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ένα από το πιο αναγνωρίσιμα, επιτυχημένα αλλά και όμορφα είναι η Ferrari F2001, ενώ αυτό με τον αριθμό πλαισίου 211 που βλέπετε έχει στο ιστορικό του δύο νίκες σε Γκραν Πρι της σαιζόν 2001. Παράλληλα είναι και άψογα διατηρημένο -σε τέτοιο βαθμό που να αντιμετωπίζεται από τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s ως έργο τέχνης.

Στην πράξη η πλήρως λειτουργική του κατάσταση επιτρέπει στο νέο του ιδιοκτήτη, αν δεν θέλει να το βάλει πίσω από μια βιτρίνα, να συμμετέχει σε αγώνες ιστορικών μοντέλων. Ταυτόχρονα θα έχει πλήρη πρόσβαση στο εργοστάσιο της Ferrari στο Μaranello, τεχνική υποστήριξη, καθώς και διάφορες υπηρεσίες, όπως μεταφορά σε αγώνες ή αποκλειστικά track days στο Fiorano.

Για να μπορέσει να αποκτήσει το ιστορικό μονοθέσια και όλα όσα το συνοδεύουν θα πρέπει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να επενδύσει το λιγότερο 4.000.000 δολάρια. Πάντως μέχρι να γίνει μέλος μιας συλλογής, καθώς αυτός θα είναι μάλλον ο προορισμός του, θα εκτεθεί στο Χονγκ Κονγκ και στις 8 με 9 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη όπου θα εορταστούν και τα 70 χρόνια της Ferrari.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ