ΟΜΟΡΦΙΑ

Mélanie Inglessis: H Ελληνικής καταγωγής MUA που θέλει τα κορίτσια να είναι περήφανα ο εαυτός τους

Mélanie Inglessis: H Ελληνικής καταγωγής MUA που θέλει τα κορίτσια να είναι περήφανα ο εαυτός τους

Μία εφ’ όλης της ύλης κουβέντα με μία από τις πιο διάσημες αλλά low key makeup artists της showbiz

Η Mélanie Inglessis είναι μία από τις πιο down to earth και ευγενικές artists με τις οποίες είχα την τιμή να μιλήσω ποτέ. Η πρώτη μας επικοινωνία έγινε μέσω του Instagram όπου και μου αποκάλυψε την Ελληνική καταγωγή της. Το επώνυμό της θα έπρεπε να με έχει υποψιάσει αλλά όχι, έπρεπε να μου πει «Ξέρεις, είμαι μισή Ελληνίδα» για να κάνει κλικ στο μυαλό μου το Inglessis. Βλέποντας την ίδια και το Instagram της, τις star studded και γεμάτες wanderlust φωτογραφίες της, δεν θα υπέθετα ποτέ ότι έχει κάποια σχέση με την Ελλάδα, τουλάχιστον όχι τόσο άμεσα όσο θα διαβάσεις παρακάτω.

Όταν δεν βρίσκεται με την πανέμορφη οικογένειά της στο Los Angeles, η Mélanie μοιράζει τον χρόνο της από ακτή σε ακτή για τις ανάγκες των celebrity πελατισσών της (από την Ana de Armas και την Olivia Wilde, ως την Gwen Stefani και την Gal Gadot) αλλά και για συνεργασίες με τους μεγαλύτερους τίτλους περιοδικών του κόσμου (Vogue, iD, Interview, Marie Claire και τόσους άλλους). Ποιο είναι το signature μακιγιάζ της; Οι σταρ και οι μεγαλύτερες εταιρίες καλλυντικών συνεργάζονται συνεχώς μαζί της γιατί έχει τον τρόπο να κάνει την επιδερμίδα των γυναικών να μοιάζει σα να φωτίζεται από μέσα προς τα έξω. Η καθημερινότητά της είναι απίθανα απαιτητική όμως βρήκε χρόνο να κάνουμε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για να τη γνωρίσουμε καλύτερα και να μοιραστεί μαζί μας πολύτιμες συμβουλές. Ας γνωρίσουμε λοιπόν λίγο καλύτερα την Mélanie Inglessis!

https://www.instagram.com/p/CKkJ_g-BI1x

Είσαι μισή Ελληνίδα και ο πατέρας σου ζει στην Ελλάδα. Ποια είναι η σχέση σου με την χώρα μας;
Πράγματι, είμαι μισή Ελληνίδα και ο πατέρας μου ζει μόνιμα στην Αθήνα. Δεν επισκέπτομαι όμως την Ελλάδα όσο θα ήθελα. Έρχομαι περίπου μία φορά στα δύο χρόνια. Λατρεύω τον πατέρα μου –προφανώς- και αγαπώ ιδιαίτερα την Ελλάδα όμως αγαπώ εξίσου και όλη την Ευρώπη! Ζω στο Los Angeles, τόσο μακριά από την Ευρώπη και μία φορά τον χρόνο κάνουμε ένα Ευρωπαϊκό ταξίδι. Έτσι, προσπαθώ να επισκέπτομαι όσα περισσότερα μέρη μπορώ για να τη γνωρίζω ολόκληρη!

Πότε συνειδητοποίησες ότι θέλεις να ασχοληθείς με το μακιγιάζ;
Ξεκίνησα στο Λονδίνο, σπούδασα στο London College of Fashion και έκανα 3 χρόνια ένα Bachelor of Arts στο μακιγιάζ. Δεν ήμουν βέβαιη όταν μπήκα στη σχολή αν θέλω να ασχοληθώ αποκλειστικά με το μακιγιάζ. Τον πρώτο χρόνο κάνεις λίγο από όλα για να δεις τι σου αρέσει περισσότερο και τι σου ταιριάζει ώστε να κάνεις το focus που θέλεις τα υπόλοιπα χρόνια του πτυχίου. Εγώ επικεντρώθηκα στο μακιγιάζ γιατί μου άρεσε πολύ. Τότε ήταν που αποφάσισα λοιπόν ότι θέλω να ασχοληθώ με το μακιγιάζ, σχετικά αργά στη ζωή μου δηλαδή, γύρω στα 20 χρόνια μου!

https://www.instagram.com/p/CGD9EVkA3xu

Ποια είναι η δημιουργική σου προσέγγιση στα project που αναλαμβάνεις είτε πρόκειται για ένα πρόσωπο ή ένα editorial.
Το να δουλεύεις για ένα editorial με μοντέλα και με μία celebrity είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, διαφορετικές διαδικασίες. Όταν δουλεύεις με μία μουσικό ή μία ηθοποιό η προσωπικότητά της και η αισθητική της «οδηγούν» τη δημιουργική διαδικασία. Μία ηθοποιός θέλει να μοιάζει με τον εαυτό της εκτός και αν κάνουμε κάποιο editorial που απαιτεί την αλλαγή της. Σίγουρα πάντως είναι ομαδική δουλειά και είτε πρόκειται για την προετοιμασία μίας σταρ για ένα event ή για την προετοιμασία μοντέλων σε editorial, η κουβέντα με τον στιλίστα, με τον κομμωτή, με όλη την ομάδα είναι σημαντική. Λαμβάνουμε υπόψη ποιο είναι το event, τι αφορά, τι θα φοράει το πρόσωπο. Πάντα προσεγγίζω τη δημιουργική πλευρά των projects δημιουργώντας δεσμούς με την ομάδα και μέσα από το brainstorming μας καταλήγουμε στην αισθητική της κάθε δουλειάς.

https://www.instagram.com/p/B4OPPe0A8rH

Από πού αντλείς την έμπνευσή σου;
Κυριολεκτικά από παντού! Από την ίδια την πελάτισσα, από το ποια είναι, την προσωπικότητά της και συνδυάζω τις αισθητικές μας, τη δική μου με τη δική της. Είμαι πάντα ενημερωμένη βέβαια σε σχέση με τις τάσεις και με τα hot looks της κάθε εποχής αλλά σίγουρα η μεγαλύτερη έμπνευσή μου, επειδή έχω την τύχη να συνεργάζομαι με μεγάλες ηθοποιούς, έρχεται από αυτές. Εκείνες με εμπνέουν, η ομορφιά τους, ο χαρακτήρας τους… Θέλω να νιώθουν σαν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να περπατούν το κόκκινο χαλί γεμάτες αυτοπεποίθηση.

https://www.instagram.com/p/CFzuii9g4ig

Ποια θα έλεγες ότι είναι τα highlights της καριέρας σου; Έχεις κάποια μούσα;
Ω είναι τόσα πολλά! Τα πιο πρόσφατο είναι σίγουρα η φωτογράφιση για τη Vogue Μεξικού με την Ana De Armas. Ήταν τόσο όμορφη μέρα και οι φωτογραφίες βγήκαν συγκλονιστικές, οπότε σίγουρα αυτό είναι ένα highlight! Έπειτα η Ruth Negga στα Όσκαρ πριν 4 χρόνια, αυτό το κόκκινο μακιγιάζ στα μάτια με το έντονο κραγιόν! Επίσης, κάθε smoky eye που έχω κάνει στην Olivia Wilde είναι highlight γιατί έχει αυτό το πρόσωπο και αυτά τα μάτια! Μούσα δεν έχω ή μάλλον, δεν έχω μόνο μία! Η Ana de Armas είναι μούσα μου, η Olivia Wilde είναι η μούσα μου εδώ και περίπου 11 χρόνια. Κάθε πελάτισσα είναι η μούσα μου τη στιγμή που την ετοιμάζω γιατί όλες με εμπνέουν. Αν δεν με ενέπνεαν δεν θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου. Οπότε δεν έχω μία, είναι όλες μούσες μου!

https://www.instagram.com/p/Bf3pWMpgH2G

Υπάρχει κάποιος ή κάποια με τον οποίο δεν έχεις δουλέψει και θα ήθελες να συνεργαστείς;
Με ποιον θα ήθελα να συνεργαστώ… Με iconic πρόσωπα όπως η Beyoncé και η JLo, θα ήθελα κάποιον performer. Έχω δουλέψει με την Britney Spears και την Christina Aguilera για αρκετά χρόνια συνεπώς θα ήθελα κάποιον σαν την Beyoncé και την JLo, σίγουρα!

Οι γυναίκες πέφτουν συχνά στην παγίδα των τάσεων, πιστεύεις στα trends;
Όχι ιδιαίτερα, δεν μπορώ να πω ότι πιστεύω στις τάσεις, κυρίως για τις καθημερινές γυναίκες. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η κάθε μία μας να καταλάβει με τι νιώθει άνετα και τι ταιριάζει στο πρόσωπό της. Είπες ότι οι γυναίκες πέφτουν στις παγίδες των τάσεων. Συμφωνώ αλλά πολλές γυναίκες κάνουν και το άλλο: Φορούν το ίδιο μακιγιάζ για πολλά χρόνια! Πρέπει λοιπόν να υπάρχει μία ισορροπία έτσι ώστε να μην πέσει μία γυναίκα σε παγίδες, είτε αυτό λέγεται τάσεις ή οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να κάνουμε update στο μακιγιάζ μας καθώς μεγαλώνουμε, καθώς αλλάζει η επιδερμίδα μας, καθώς αλλάζουν ακόμα και οι ρόλοι μας στη ζωή. Πρέπει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες μας!

https://www.instagram.com/p/CEpZypQARpH

Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το μέλλον της ομορφιάς μετά την πανδημία;
Πιστεύω ότι τα πράγματα θα γίνουν όπως πριν. Δεν πιστεύω ότι το μέλλον της ομορφιάς θα επηρεαστεί δραματικά. Όλα θα πάνε καλά και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα!

Το να έρχεσαι σε τόσο στενή επαφή με κάποιον είναι πολύ προσωπικό και το έχεις κάνει για πολλές υπέροχα δυναμικές γυναίκες. Σε έχει αλλάξει αυτό;
Ναι, είναι πράγματι πολύ προσωπικό. Σαν makeup artist είσαι κυριολεκτικά μέσα στον χώρο του άλλου, δεν μπορείς να έρθεις πιο κοντά, το επόμενο βήμα είναι ένα φιλί! Δεν ξέρω αν με έχει αλλάξει ακριβώς. Απλά έγινα περισσότερο τρυφερή. Είμαι τρυφερή από τη φύση μου αλλά, αν είσαι alert στην ενέργεια των άλλων, και είσαι τόσο κοντά σε κάποιον για 45 λεπτά ή μία ώρα, συντονίζεσαι με την ενέργειά του και μαθαίνεις να «διαβάζεις» το δωμάτιο, την ενέργεια. Μαθαίνεις να είσαι ελαστικός γιατί έχεις να κάνεις με τόσο πολύ κόσμο, με τόσες προσωπικότητες, με τόσα projects. Πρέπει να μπορείς να προσαρμοστείς, να ξέρεις πότε πρέπει να είσαι τρυφερή, πότε πρέπει να αγγίξεις λιγότερο ή περισσότερο, να ξέρεις πότε πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου πολύ γρήγορα ή αντιθέτως, πότε να πάρεις το χρόνο σου. Το μακιγιάζ είναι τέχνη και θέλει ταλέντο αλλά, ο χαρακτήρας σου και το να ξέρεις να προσαρμόζεσαι με τους πελάτες είναι ακόμα πιο σημαντικό για μία επιτυχημένη καριέρα στο μακιγιάζ. Ναι, προφανώς πρέπει να ξέρεις να κάνεις μια σωστή γραμμή eyeliner αλλά πιστεύω ότι το μυστικό της επιτυχίας μου είναι ότι δεν έχω μεγάλο «εγώ», δεν μπορείς να έχεις μεγάλο εγώ γιατί η δουλειά σου δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με εσένα, έχει να κάνει με αυτόν που κάθεται στην καρέκλα σου!

https://www.instagram.com/p/CGkrdV0AOxm

Αν μπορούσες να δώσεις μία συμβουλή στο νεότερο εαυτό σου ποια θα ήταν αυτή;
Θα μου έλεγα να παρτάρω λιγότερο και να παίρνω τη ζωή λίγο πιο σοβαρά! Ξεκίνησα αργά την καριέρα μου και νιώθω ότι πρέπει να προλάβω τον υπόλοιπο κόσμο. Είχα μία τέλεια νιότη και είμαι γεμάτη υπέροχες αναμνήσεις αλλά ξεκίνησα αργά. Οπότε λιγότερα πάρτι και περισσότερη δουλειά στην αρχή της καριέρας μου, αυτή θα ήταν η συμβουλή μου. Επίσης να μην παίρνω τα πράγματα πολύ προσωπικά. Είναι πολύ δύσκολο όταν ξεκινάς την καριέρα σου να μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά! Γιατί δεν πήρες τη δουλειά; Γιατί δεν σε προσέλαβαν ξανά; Υπάρχει πολλή αμφιβολία και αυτό έρχεται σαν αποτέλεσμα της ηλικίας. Μεγαλώνοντας μαθαίνεις και αποκτάς αυτοπεποίθηση. Οπότε λιγότερο παρτάρισμα, περισσότερη δουλειά και να μην παίρνω τα απάντα προσωπικά, αυτά θα με συμβούλευα!

Υπάρχει κάποια τάση που απλά δεν θέλεις να ξαναδείς ποτέ;
Ναι εννοείται, είναι το πολύ contouring! Δεν κρίνω, όλοι πρέπει να κάνουν αυτό που θέλουν στον εαυτό τους και για τον εαυτό τους. Προσωπικά, με βάση τη δική μου αισθητική και το πώς βλέπω τα κορίτσια, θα ήθελα πολύ να δω –ιδιαίτερα τώρα με τα social media, το tik tok και τα facetune apps- λιγότερο contouring, λιγότερο μεικάπ. Δεν θα ήθελα να αλλάζουν το πρόσωπό τους τόσο! Με λίγα λόγια, αν το «Kardashian look» δεν επέστρεφε ποτέ στη μόδα δεν θα θύμωνα..! Σε κάθε περίπτωση, όπως είπα, δεν κρίνω η κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει ότι θέλει αλλά η τόση αλλοίωση του προσώπου… θα ήθελα να εξαφανιστεί. Θα ήθελα τα κορίτσια να είναι περήφανα ο εαυτός τους με λιγότερο μακιγιάζ.

https://www.instagram.com/p/B69Q37aA88_

Τι θα ήθελες να σταματήσουν να κάνουν τα κορίτσια και τι θα ήθελες να κάνουν περισσότερο;
Το contouring που σου ανέφερα πριν. Θα ήθελα να σταματήσουν να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά τους και να φορούν τόσο βαρύ μακιγιάζ. Να μην αλλάζουν τη μύτη, τα ζυγωματικά, τα μάτια τους, τα πάντα! Ίσως θα ήθελα να βρουν το less is more που τους ταιριάζει αλλά από την άλλη, υπάρχουν γυναίκες που φορούν πολύ μακιγιάζ και τους αρέσει! Δεν θέλω να κρίνω απλά θα ήθελα να μη νιώθουν ότι πρέπει να αλλάξουν τόσο πολύ. Να μην προσπαθούν να μοιάσουν σε κανέναν άλλο. Θα ήθελα να τονίζουν την ομορφιά τους και να είναι περήφανες!

Δώσε μας τις 3 πιο πολύτιμες συμβουλές για το μακιγιάζ.
Εξαρτάται το ποια είσαι και το πώς είναι το πρόσωπό σου αλλά θα έλεγα πρώτα από όλα, να τονίζεις το τόξο των φρυδιών σου για να «ανασηκώνεται» όλο το πρόσωπο και να φωτίζεις. Έπειτα, λίγο ρουζ, λίγο ροδακινί ρουζ σε κρεμώδη υφή είναι πάντα φρέσκο και τέλειο. Σε κάνει να δείχνεις και πιο νέα και πιο ξύπνια! Και να βρεις το χρώμα του foundation που ταιριάζει στο δέρμα σου. Αυτό πιστεύω είναι και το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες, χρησιμοποιούν τη λάθος απόχρωση στο μεικάπ!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ