ΜΟΔΑ

Tom Ford, Rodarte, Marc Jacobs: η Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη σε 100 καρέ

Tom Ford, Rodarte, Marc Jacobs: η Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη σε 100 καρέ

Η τραγουδίστρια και σχεδιάστρια Rihanna αποχαιρέτησε με εκκεντρικό αισθησιασμό την Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη στο κλείσιμο της γιορτής της μόδας.

Αν και το κλείσιμο της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη κάνουν κατά παράδοση πολυτελείς μάρκες η Ριάνα άδραξε αυτή την τιμή για να προσφέρει ένα θέαμα σχεδόν μισής ώρας -σπάνια μεγάλη διάρκεια- σε μια τεράστια αίθουσα των πρώην ναυπηγείων του Μπρούκλιν με ένα ντεφιλέ που απέπνεε ελευθερία και αποδείκνυε ότι η γυναίκα μπορεί να είναι ταυτόχρονα γλυκιά και μοιραία, μητέρα και αισθησιακά ακαταμάχητη.

"Με τα εσώρουχα, δεν χρειάζεται να έχεις παρά μια προσωπικότητα", έλεγε η τραγουδίστρια από τα Μπαρμπάντος τον Μάιο, μόλις παρουσίασε την πρώτη της κολεξιόν με εσώρουχα Savage X Fenty για όλα τα γούστα. Από τις λευκές ανάλαφρες μεταξωτές πιζάμες έως τον μαύρο κορσέ που φθάνει ακριβώς κάτω από το γυμνό στήθος, κομπινεζόν από δαντέλα, καλτσοδέτες, ένα unisex σύνολο με boxer και tee shirt, περίτεχνα εσώρουχα σε παστέλ χρώματα η Ριάνα θέλει να φέρει τη φαντασία και τον ερωτισμό στην καθημερινότητα.

"Είναι υπέροχο να μπορείς να παίζεις λίγο. Να είσαι χαριτωμένη και παιχνιδιάρα μια μέρα, μαύρη χήρα την άλλη. Θέλω οι γυναίκες να οικειοποιούνται την ομορφιά τους" τόνισε η σχεδιάστρια που διαμόρφωσε μια αρχή να προσφέρονται όσο το δυνατόν μεγαλύτερα μεγέθη και οι τιμές στα είδη να είναι αρκετά κάτω από 100 δολάρια.

Φορώντας καφέ μίντι φόρεμα, η 30χρονη σταρ εμφανίστηκε για λίγο πάνω στην πασαρέλα για να ευχαριστήσει το κοινό χθες βράδυ, πολύ χαμογελαστή υπό τις επευφημίες των θεατών.

Αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη γιορτή του στιλ που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην NYFW για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019.

Τοm Ford

O Tom Ford παρουσίασε μαλακές φόρμες για δύσκολους καιρούς κλείνοντας το μάτι στη δεκαετία του 80. "Νομίζω πως η μόδα έχει χάσει λίγο τον δρόμο της. Είναι πολύ εύκολο για εμάς να χαθούμε μέσα στα διάφορα trends και να μην έχουμε επαφή με το τι θέλουν οι γυναίκες και οι άντρες να φορέσουν πραγματικά. Αυτό που θέλω είναι να δημιουργώ ρούχα, που να είναι έξυπνα, απλά και ταυτόχρονα πολύ όμορφα" είπε φέρνοντας κρόσσια και πολλές nude αποχρώσεις στην πασαρέλα.

Marc Jacobs

Ο Marc Jacobs, που φέτος δεν είχε την τιμή να κλείσει την Εβδομάδα Μόδας, έφερε κάτι από βικτωριανό ρομαντισμό στην Πέμπτη Λεωφόρο.

Φέρνοντας τούλια, φτερά, θεόρατους ώμους, ακόμη πιο θεόρατες μπουτονιέρες και εξαιρετικά πλούσια μανίκια ο Τζέικομπς έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για την κανονικότητα. "Υπάρχουν πολλοί για να ντύσουν τις γυναίκες που πάνε στα Starbucks. Εμένα δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο" είπε.

Rodarte

Επιπλέον, επιστρέφοντας στη βάση μετά από διετή απουσία οι αδελφές Kate και Laura Mulleavy έφεραν την άνοιξη στο νεκροταφείο New York Marble Cemetery στο East Village της Νέας Υόρκης στήνοντας ένα από εκείνα τα παραμύθια που ορίζουν τον οίκο Rodarte.

Τούλι, σατέν, δαντέλα, τεράστιοι φιόγκοι, βολάν σε δέρμα και δαντέλα και αέρινα σιλουέτες επιβεβαίωσαν ότι οι Rodarte επέστρεψαν χωρίς να έχουν χάσει τίποτα από το λυρικό, αναγεννησιακό όραμα μόδας που υπηρετούν με μια συλλογή γεμάτη σύμβολα και άνθη, με χρώματα εκρηκτικά σε μια γιορτή στη χώρα των νεκρών.

Carolina Herrera

Στην πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη έκανε και το ντεμπούτο ως σχεδιαστής της Carolina Herrera ο Wes Gordon. Με τουαλέτες και μίνι φούστες, με τολμηρά σκισίματα και μυριάδες χρωματικούς συνδυασμούς η συλλογή του κλείνει το μάτι σε νεότερες fashionista και όλοι μιλάνε για ένα στοίχημα κερδισμένο.

Η Κάια Γκέρμπερ, κόρη της Σίντι Κρόφορντ και οι αδελφές Χαντίντ περπάτησαν σε πολλές πασαρέλες και η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης έκλεισε με μια νότα θηλυκότητας ως απάντηση στους καιρούς του #MeToo επενδύοντας στο συναίσθημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ