ΜΟΔΑ

Εβδομάδα Μόδας: η νέα haute couture σε 70 παριζιάνικες στιγμές

Εβδομάδα Μόδας: η νέα haute couture σε 70 παριζιάνικες στιγμές

Haute couture. Eξ ορισμού κάτι που είναι απροσδόκητο, σχεδόν ανέφικτο, κάτι αδύνατο να συμβεί. Ένας κόσμος λάμψης και παραμυθιού που υπενθυμίζει την τέχνη του χεριού πίσω από το υπερβατικό στιλ, όπου όλα εκδηλώνονται και εκφράζονται αλλιώς.

Ο οίκος Christian Dior και η καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri έφεραν στην πασαρέλα αυστηρές δημιουργίες σε άσπρο αλλά και μαύρο ως ιδανικές Ντάμες που κάνουν εμφανίσεις και πορεία διαμαρτυρίας των #MeToo και #TimesUp. Έμπνευση για τη συλλογή της η τέχνη της γεννημένης στο Μπουένος Άιρες του 1907 αυτοδίδακτη Λεονόρ Φίνι που μεγάλωσε στην Τεργέστη της Ιταλίας, την πατρίδα της σχεδιάστριας. Επιπλέον ο ίδιος ο Monsieur Dior είχε έργο της στην αίθουσα τέχνης του πριν ασχοληθεί με τη μόδα.

Ο Jean Paul Gaultier αφιέρωσε τη συλλογή του στην ευφυία του πρώην αφεντικού του, του 95χρονου Pierre Cardin που έδωσε το παρών στις πρώτες θέσεις του σόου και η συλλογή του Armani/Prive είναι ένα μάθημα σε μια ήσυχη, ποιητική κομψότητα με αγάπη για το γκρι.

Ο couturier Zuhair Murad έφερε τις δικές του εκδοχές των Navaho, Hopi και Otomi στην πασαρέλα και ο Schiaparelli επέστρεψε στο παρελθόν του -μόδα είναι και αστρόσκονη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ