ΜΟΔΑ

Εβδομάδα μόδας: hi-tech & haute couture συμμαχούν για την Iris van Herpen

Εβδομάδα μόδας: hi-tech & haute couture συμμαχούν για την Iris van Herpen

Υπενθυμίζοντας σε όλους την τόλμη, την μαεστρία στους πειραματισμούς και τον έρωτα της για την τεχνολογία και την επιστήμη της βιολογίας και της αεροναυπηγικής η σχεδιάστρια μόδας Iris van Herpen άφησε το Παρίσι αιωρούμενο σε μια πτήση φτιαγμένη από πολύτιμα υλικά και κατασκευασμένη για να πετάξει πέρα από τα όρια της μόδας.

Η συλλογή της με τον τίτλο Syntopia έχει έμπνευση από τον αέναο πόθο του ανθρώπου να πετάξει, να έχει φτερά.

Ο μύθος του Ικαρου και τα πτηνά, τα έντομα, οτιδήποτε έχει βιολογική δυνότητα να πετάει ήταν μερικά από τα συστατικά μιας επανάσταστης στην Εβδομάδα Μόδας haute couture.

H van Herpen συνεργάστηκε με τους καλλιτέχνες Lonneke Gardijn και Ralph Nauta για το φαντασιακό σκηνικό της συλλογής που αγκάλιασε η γεμάτη φώτα εγκατάσταση τους.

Τα κιμονό αλλιώς. Η Εβδομάδα Μόδας του Τόκιο εντυπωσιάζει

Η σχεδιάστρια εξομολογήθηκε ότι μελέτησε την τεχνική της χρονοφωτογραφίας για να δώσει τα ιδιαίτερα κοψίματα στις φόρμες της που θυμίζουν στιγμιότυπα παγωμένα στο χρόνο.

Η συλλογή της έχει να κάνει με την "επιστημονική παντρειά της βιολογίας με την τεχνολογία", μια τάση που ενθουσιάζει την πρωτοπόσο επαναστάτρια και τρελή επιστήμονα της μόδας, van Herpen.

Εβδομάδα μόδας: ο οίκος Schiaparelli στη χώρα των θαυμάτων

Το να ορίσεις την μόδα που υπογράφει η σχεδιάστρια ως εκκεντρικά ενδιαφέρουσα και πειραματική είναι αδικία. Το να τη χαιρετήσεις ως ρηξικέλευθη, το ίδιο. Νομίζω ότι εάν η μόδα δείχνει το μέλλον, η Iris van Herpen είναι το άπειρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ