ΜΟΔΑ

Sex στο φακό: η Βρετανία της μόδας βραβεύει το φωτογραφικό δίδυμο Alas & Piggott

Sex στο φακό: η Βρετανία της μόδας βραβεύει το φωτογραφικό δίδυμο Alas & Piggott

Το ντουέτο του φωτογραφικού φακού Mert Alas και Marcus Piggott θα παραλάβει το βραβείο Δημιουργού Μόδας Isabella Blow στην τελετή απονομής των Fashion Awards του Λονδίνου ανακοίνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας.

Οι φωτογράφοι είναι περισσότερο γνωστοί για τις τολμηρές φωτογραφίες τους, που καλύπτουν μία χρονική περίοδο 25 χρόνων.

Έχουν συνεργαστεί με πολλά brand μόδας, Givenchy, Miu Miu, Versace και Calvin Klein, καθώς και καλλιτέχνες του κινηματογράφου και της μουσικής, όπως η Αντζελίνα Τζολί, η Lady Gaga, η Μαντόνα και η Ριάνα.

Το Βραβείο Isabella Blow Δημιουργού Μόδας αναγνωρίζει τους πρωτοπόρους δημιουργούς και τη συμβολή τους στη βιομηχανία της μόδας.

"Οι Mert Alas και Marcus Piggott έχουν έναν μοναδικό τρόπο απεικόνισης της γοητείας, της νεότητας και της φαντασίας και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε μαζί τους στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο" ανέφερε η Κάρολαϊν Ρας, διευθύνουσα σύμβουλος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας (BFC).

Συχνά τους πιστώνεται η διαμόρφωση του τοπίου της ψηφιακής φωτογραφίας μόδας όπως το γνωρίζουμε, είναι διάσημοι για τις σέξι, προκλητικές φωτογραφίσεις τους και τα πορτρέτα ισχυρών γυναικών.

Η αφοσίωση τους στην τέχνη έχει συγκεντρώσει λεγεώνες θαυμαστών και ο απίστευτος όγκος του έργου τους έχει αφήσει ήδη ένα ανεξίτηλο σημάδι σε ολόκληρο τον κλάδο, τονίζεται σε ανακοίνωση του BFC.

Ο γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη Mert Alas, και ο Marcus Piggot από την Ουαλία συναντήθηκαν το 1994 στην Αγγλία.

Το 1999 αποφάσισαν να συνεργαστούν και δημιουργήθηκε το δίδυμο Mert & Marcus.

Μαζί φωτογράφησαν πρώτη φορά την καμπάνια για τον Louis Vuitton το 2003 με πρωταγωνίστρια τη Beyonce.

Η φωτογράφιση ήταν μεγάλη επιτυχία και άρχισε να συνεργάζονται με τα σημαντικότερα περιοδικά μόδας, Pop Magazine, Vanity Fair και Vogue Paris.

Το βραβείο Isabella Blow έχει απονεμηθεί τις προηγούμενες χρονιές στη μακιγιέζ Πατ ΜακΓκραθ, στον φωτογράφο μόδας Νικ Νάιτ και στην καθηγήτρια σχεδίου μόδας Λουίζ Γουίλσον.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Royal Albert Hall στη βρετανική πρωτεύουσα στις 10 Δεκεμβρίου.

Πρόσφατα ο εκδοτικός οίκος Taschen έβγαλε ένα αντιπροσωπευτικό λεύκωμα της δουλειάς τους. Περισσότερα εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ