ΜΟΔΑ

NYFW: Η πασαρέλα της δύναμης από την επιζήσασα επίθεσης με οξύ, Reshma Qureshi

NYFW: Η πασαρέλα της δύναμης από την επιζήσασα επίθεσης με οξύ, Reshma Qureshi

Η ιστορία της σόκαρε, η δύναμη της εντυπωσίασε. Η Reshma Qureshi περπάτησε όπως και είχε ανακοινωθεί στην Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης και αυτή η πασαρέλα ήταν και η τελευταία πράξη στην καμπάνια ευαισθητοποίησης για τα εγκλήματα κατά των γυναικών στην Ινδία που παραμένουν ατιμώρητα.

Η 19χρονη Qureshi ταξίδεψε από την Ινδία για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν μάλιστα η πρώτη της πτήση εκτός χώρας. Αφορμή η επίδειξη της διάσημης Ινδής σχεδιάστριας Archana Kochhar και σκοπός να προωθήσει την καμπάνια #TakeBeautyBack.

Στην Ινδία, εκτιμάται ότι κάθε χρόνο γίνονται 1.000 επιθέσεις με οξύ κατά γυναικών, με σεξουαλικά κυρίως κίνητρα με πολλές από αυτές να είναι "εγκλήματα τιμής".

"Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να ακουστεί η ιστορία των γυναικών που έχουν επιβιώσει από επιθέσεις με οξύ και να μάθουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να ζουν μια κανονική ζωή" είπε η ηρωίδα Qureshi στην Independent λίγο πριν την επίδειξη μόδας. Η 19χρονη συμμετέχει στην καμπάνια της ΜΚΟ "Make Love Not Scars" (Κάντε Έρωτα, Όχι Ουλές) η οποία κι έχει την έδρα της στην Ινδία.

"Mπορεί κάποιος να καταστρέψει την ομορφιά του προσώπου σου, δεν μπορεί όμως να κλέψει την ομορφιά της ψυχής σου. Μόνο αυτό μετράει" είπε.

Αυτή είναι η ιστορία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ