ΜΟΔΑ

Η Κιμ Καρντάσιαν χρειάστηκε οκτώ μήνες για να μπει για λίγα λεπτά στο φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε

Η Κιμ Καρντάσιαν χρειάστηκε οκτώ μήνες για να μπει για λίγα λεπτά στο φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε

Σε μας είναι ένα μεγάλο μυστήριο γιατί όλες οι Αμερικανίδες σταρ πρέπει οπωσδήποτε να μεταμορφωθούν έστω και μια φορά στη ζωή τους σε Μέριλιν Μονρόε.

Την απάντηση έδωσε η Κιμ Καρνάσιαν, η οποία έκανε ακριβώς αυτό στην εμφάνισή της στο ΜΕΤ Gala, εκεί όπου όλα επιτρέπονται και τίποτε δεν είναι αρκετό. Και το έκανε φορώντας το πιο ακριβό φόρεμα στον κόσμο.

«Το σκεφτόμουν και το προσπαθούσα από το Σεπτέμβριο», είπε η ίδια. «Σκεφτόμουν τι είναι το πιο "αμερικανικό" πράγμα που μπορείς να φορέσεις και φυσικά η απάντηση είναι Μέρλιν Μονρόε. Και η πιο Μέρλιν στιγμή είναι όταν τραγουδησε το “Happy Birthday” στον JFK».

Η Καρντάσιαν δεν είναι ακριβώς αργόσχολη, όμως η εμφάνιση στο Met Gala είναι μέρος της δουλειάς της. Για να πετύχει το πλατινέ ξανθό, έβαφε τα μαλλιά της επί 14 ώρες, καμία γυναίκα στη γη δεν θα καταλάβει ποτέ πώς γίνεται να έχεις μαλλιά μετά από αυτό.

Το αρχικό φόρεμα, εκείνο της Μέριλιν, βασίστηκε σε ένα σχέδιο που έφτιαξε ο Μπομπ Μακί για τον σχεδιαστή Ζαν Λουί και είναι ίσως το πιο διάσημο φόρεμα στην ιστορία. Κόστισε τότε 12.000 δολάρια και η Μονρόε «ράφτηκε» μέσα σε αυτό, τόσο στενό ήταν. Το φόρεσε στα 45α γενέθλια του Κένεντι, το 1962 και στο βίντεο ακούγεται ή έκπληξη του κοινού όταν η ηθοποιός έβγαλε τη γούνα της και εμφανίστηκε με αυτό.

Σήμερα οι σταρ διαγωνίζονται για την πιο γυμνή εμφάνιση, τότε τα πράγματα ήταν πάρα πολύ διαφορετικά. Το φόρεμα πουλήθηκε σε δημοπρασίες, πρώτα το 1999 και μετά το 2016, έναντι 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Καρντάσιαν ήξερε τον ιδιοκτήτη του οίκου δημοπρασιών και του ζήτησε να τη φέρει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη, ένα μουσείο σπάνιων αντικειμένων.

Το διάσημο φόρεμα -το ακριβότερο στην ιστορία- βγήκε για λίγο από την προθήκη του εξ αιτίας της Κιμ Καρντάσιαν @ΑΡ ΡΗΟΤΟ

Το φόρεμα διατηρείται εκεί σε μια σκοτεινή προθήκη υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Δεν είχε φορεθεί ποτέ από κανέναν μετά από εκείνο το βράδυ. Μέχρι το ΜΕΤ Gala.

Η Καρντάσιαν δοκίμασε πρώτα ένα αντίγραφο. Της ταίριαξε απόλυτα. Το πραγματικό φόρεμα πέταξε με ιδιωτικό αεροσκάφος από τη Φλόριντα στο Λος Άντζελες και για να το φορέσει, η Καρντάσιαν έπρεπε να φοράει γάντια. Στην πραγματική πρόβα δεν της έκανε. «Ήθελα να κλάψω», είπε η ίδια.

Όταν χωράς το σώμα στο φόρεμα

Οι επιλογές ήταν μόνο δύο: Ή θα αδυνάτιζε για να χωρέσει στο φόρεμα, ή θα επέλεγε κάτι άλλο. Μπήκε σε εντατικό πρόγραμμα στοχευμένου αδυνατίσματος, έκοψε ζάχαρες και υδατάνθρακες, λιμοκτόνησε και δύο μήνες αργότερα πήγε πάλι για να δοκιμάσει το φόρεμα. Της έκανε. Ξανάκλαψε, από χαρά αυτήν τη φορά.

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο φόρεμα το φόρεσε μόλις για λίγα λεπτά. Κανείς δεν ρίσκαρε κάτι παραπάνω.

Έφυγε από το ξενοδοχείο της με μια ρόμπα που την κάλυπτε εντελώς ώστε να μην δουν οι παπαράτσι τι φοράει, έφτασε στο ΜΕΤ, έβαλε το φόρεμα με τη βοήθεια ειδικών, ανέβηκε τα σκαλιά και μετά άλλαξε και φόρεσε ένα αντίγραφο. Όλα, όπως είπε και η ίδια, ήταν σα στρατιωτική επιχείρηση.

Κατά τα λοιπά, στο φετινό ΜΕΤ Gala εμφανίστηκαν διάφοροι και διάφορες, ντυμένοι ή και όχι τόσο.

Έκαναν τεράστια προσπάθεια, όπως κάθε χρόνο. Είναι και πιο ταλαντούχοι από την Καρντάσιαν. Αλλά το star quality είναι πολύ ειδικό πράγμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ