ΜΟΔΑ

Ο οίκος Sotheby's δημοπρατεί αριστουργηματικές φωτογραφίες γεμάτες στιλ

Ο οίκος Sotheby's δημοπρατεί αριστουργηματικές φωτογραφίες γεμάτες στιλ

Μια εξαιρετική επιλογή από φωτογραφίες μόδας θα διεκδικήσουν το βλέμμα αλλά κυρίως τον επόμενο ιδιοκτήτη τους στη δημοπρασία που ο κόσμος της τέχνης και της μόδας αδημονεί.

Ο πλειστηριασμός Through the lens: Fashion photography under the spotlight του οίκου Sotheby's στο Λονδίνο φέρνει εμβληματικά έργα μεγάλων μαέστρων του φακού όπως οι κλασικοί Irving Penn, Richard Avedon, Helmut Newton, Peter Lindbergh και Guy Bourdin αλλά και οι σύχρονοι τους Miles Aldridge και David LaChapelle.

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της δεύτερης ετήσιας έκθεσης Photo London δίνοντας τη δυνατότητα σε αφοσιωμένους ή ερασιτέχνες συλλέκτες της τέχνης της φωτογραφίας να αποκτήσουν αριστουργήματα του 20ου αιώνα που παγιδεύτηκαν στο κάδρο των επαγγελματιών του είδους.

Οι άνθρωποι αυτοί όχι απλά χάρισαν εικόνες μαγείας αλλά επαναπροσδιόρησαν την τέχνη της φωτογραφίας μόδας με πάθος καλλιεργώντας μια κουλτούρα του βλέμματος ουσιαστική. Άλλωστε οι πρωτοπόροι των πορτρέτων Penn και Avedon έσπρωξαν τη φωτογραφία μόδας στην κλειστή σφαίρα των καλών τεχνών.

Σε μια εποχή που η βιομηχανία της μόδας ορίζεται από το ρετούς παραμορφώνοντας τους κανόνες της ομορφιάς, ο Peter Lindbergh απελευθέρωσε τη γυναίκα από την ολιγαρχία της ψεύτικης τελειότητας τη στιγμή που στον αντίποδα, ο David LaChapelle απαθανάτισε πλαστικές εικόνες, σαν ένα σχόλιο στον κόσμο της ψηφιακά επεξεργασμένης αισθητικής.

Η φωτογραφία μόδας όπως θα έπρεπε να είναι, βγαίνει στο σφυρί στις στις 19 Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ