ΜΟΔΑ

H Maria Grazia Chiuri αποχαιρέτισε τη Franca Sozzani με έναν παραμυθένιο Dior

H Maria Grazia Chiuri αποχαιρέτισε τη Franca Sozzani με έναν παραμυθένιο Dior

Mέσα σε καιρούς δύσκολους για το Παρίσι που εξακολουθεί να ζει κάτω από την απειλή και το φόβο, οχυρωμένο και οπλισμένο, η Εβδομάδα μόδας χαρίζει τη φυγή.

Πρωταγωνίστρια σε αυτή, η Ιταλίδα που έφυγε από την αυτοκρατορία του Valentino για να γράψει τη δική της ιστορία στο τιμόνι του Γαλλικού οίκου μόδας Dior, η Maria Grazia Chiuri, πρώτη σχεδιάστρια μόδας στον οίκο που κουβάλησε μαζί της ένα παραμύθι μεσογειακό στη Γαλλική πρωτεύουσα.

Λαβύρινθοι ανθισμένοι, καπνοί, καθρέφτες και νεράϊδες της μόδας έκαναν το fashion show του οίκου μια διέξοδο από την πραγματικότητα, έναν κόσμο αέρινο μέσα σε ένα κόσμο οχυρωμένο και διχασμένο. Πίσω από τις βαριές πόρτες του Musée Rodin η Chiuri έφερε τη θηλυκότητα πίσω στον οίκο μετά την αυστηρότητα που είχε ο προκάτοχος της Raf Simons (το ταλέντο του οποίου πλέον ορίζει τον οίκο Calvin Klein) και όλοι είχαν κάτι ωραίο να πουν για την μαλακή πλευρά της που έφερε μπροστά στο κοινό μιας κατάμεστης αίθουσας.

Ολοκέντητα υφάσματα και φορέματα που θα ντύσουν κάθε διάσημη στα Όσκαρ τον επόμενο μήνα ήταν η εξέλιξη της μετά τον κάπως πιο σκληρό φεμινισμό που προλόγισε με το ντεμπούτο της στον οίκο -το T-Shirt της με το σλόγκαν "We Should All Be Feminists" που τόσο φορέθηκε στις πρόσφατες διαδηλώσεις στις ΗΠΑ από τις φεμνινίστριες έχει αντικατασταθεί από δημιουργίες σαν από μύθευμα βγαλμένες.

Franca Sozzani. Η αιρετική ιέρεια της Vogue Italia δεν είναι πια εδώ

Οι Kirsten Dunst, Diane Kruger, A$AP Rocky και Olivia Palermo έδωσαν το παρόν αν και οι Nάταλι Πόρτμαν και Τζένιφερ Λόρενς, επίσημες μούσες του Dior δεν φάνηκαν πουθενά. Θυμίζοντας πολύ, μα πάρα πολύ την αύρα που έφερε στον Valentino, η Maria Grazia Chiuri αφιέρωσε το παραμύθι της σε μία ιέρεια και φίλη της μόδας που έφυγε νωρίς.

London Fashion Week. Όσα άξιζαν στην πρώτη εβδομάδα αντρικής μόδας

Το Haute couture σόου του οίκου Dior που επιμένει σε μια τέχνη που άλλοι οίκοι όπως ο Versace της γυρίζουν την πλάτη, είναι ο δικός της αποχαιρετισμός στη Διευθύντρια της Vogue Italia Franca Sozzani που έφυγε από τη ζωή αλλά όπου είναι, θα φορά κάποια από τις παραμυθένιες, πασπαλισμένες από Ιταλική ευαισθησία και κεντημένες με Γαλλική μαεστρία των τιτάνιων ατελιέ του οίκου δημιουργίες της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ