ΜΟΔΑ

Η μόδα είναι πολιτική, το μανιφέστο της Prada στο Μιλάνο

Η μόδα είναι πολιτική, το μανιφέστο της Prada στο Μιλάνο

"Ποτέ δεν ήθελα να είμαι πολιτική, απευθείας πολιτική" διευκρίνισε η Miuccia Prada σχετικά με τα μανιφέστα τα οποία κοσμούσαν τον χώρο όπου έγινε το show και έκαναν σαφές ότι η σημερινή θέση των γυναικών ήταν για αυτήν το σημείο αναφοράς. Άλλωστε, η διπλωματική της στο πανεπιστήμιο είχε θέμα το Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα και τη φεμινιστική οργάνωση Unione Donne Italiane (της οποίας ήταν μέλος).

Στο περιθώριο του show, δήλωσε ότι "δεν μπορούσαμε να κουμαντάρουμε αυτό που συνέβαινε" και επεσήμανε ότι η συλλογή της είναι μια αντίδραση στη θέση των γυναικών στη σημερινή κοινωνία. Μιλώντας στην Emma Hope Allwood του Dazed η Miuccia Prada μίλησε για τον Φεντερίκο Φελίνι και την Πόλη των Γυναικών του.

"Απέκτησα εμμονή με κάθε είδους μαλλιαρό υλικό" είπε και δικαιολόγησε την παρουσία πλεκτού στην κολεξιόν ως "ένα σύμβολο της γυναίκας στο σπίτι αλλά και φεμινισμού".

Τελευταία την απασχολεί πολύ είναι η γοητεία και τα τεχνάσματα της. "Συζητάω για τη μόδα, γιατί μας αρέσει και ακόμα και κάποιες πολύ έξυπνες γυναίκες απαντούν ότι είναι επειδή θέλουν να ασκούν γοητεία" ομολόγησε στην Susannah Frankel του AnOther Magazine. "Εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε τα ίδια εργαλεία άσκησης γοητείας που χρησιμοποιούσαμε πριν από 50 χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι οι γυναίκες θέλουν να είναι ελκυστικές, να είναι όμορφες, αλλά πώς γίνεται όταν είσαι ευφυής; Η συλλογή είναι περισσότερο μια άσκηση επάνω στη γοητεία. Αν είναι αναγκαία, αν είναι κάτι σημαντικό..." είπε.

Στό χώρο της επίδειξης στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο για Φθινόπωρο/Χειμών 2017 του οίκου Prada ένα από τα συνθήματα έγραφε:

"Η μόδα είναι για όλα τα καθημερινά, και τα καθημερινά είναι το πολιτικό σκηνικό των ελευθεριών μας".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ