ΜΟΔΑ

Κάννες 2017: $20 εκατ. δολάρια & 1000 star στο gala της φιλανθρωπίας

Κάννες 2017: $20 εκατ. δολάρια & 1000 star στο gala της φιλανθρωπίας

Η Νικόλ Κίντμαν, ο Ντέιβιντ Λιντς και ο πρόεδρος της επιτροπής του 70ου φεστιβάλ των Καννών Πέδρο Αλμοδόβαρ ήταν οι οικοδεσπότες του 24ου γκαλά του amfAR, του αμερικανικού ιδρύματος κατά του AIDS, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Γαλλία με την ευκαιρία του κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Ανάμεσα στις μεγάλες κοσμικές διοργανώσεις παγκοσμίως, αυτό το φιλανθρωπικό γκαλά "Σινεμά κατά του AIDS" υποδέχθηκε περισσότερους από χίλιους καλεσμένους στο Εντέν Ροκ, στο παλάτι του ακρωτηρίου Αντίμπ.

Οι ηθοποιοί Ντάστιν Χόφμαν, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Νταϊάν Κρούγκερ, Μίλα Γιόβοβιτς, Εύα Λονγκόρια, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Μικ Τζάγκερ και σύσσωμη η κριτική επιτροπή του 70ου Φεστιβάλ των Καννών, μεταξύ τους η Τζέσικα Τσαστέιν και Γουίλ Σμιθ, ήταν ανάμεσα στους χίλιους αστέρες που μετείχαν χθες βράδυ στο ετήσιο γκαλά του amfAR.

Ντέιβιντ Μπέκαμ, Γουίλ Σμιθ, Κρις Τάκερ και ο αμερικανός παραγωγός Ρίτσι Ακίβα ήταν οι εκπλειστηριαστές στο 24ο γκαλά της αμερικανικής οργάνωσης που ίδρυσε η Λιζ Τέιλορ και διεξάγεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία του φεστιβάλ των Καννών.

Μια από τις μεγάλες κοσμικές εκδηλώσεις παγκοσμίως, η φιλανθρωπική βραδιά πραγματοποιήθηκε στο Εντέν Ροκ, στο παλάτι του ακρωτηρίου Αντίμπ. Όλοι οι κοινοτικοί δρόμοι που οδηγούν στο παλάτι ήταν κλειστοί για την κυκλοφορία από νωρίς το απόγευμα από τις δυνάμεις της τάξης, και τα συνήθη μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν σημαντικά.

Ανάμεσα στους εξαιρετικούς λαχνούς που τέθηκαν σε δημοπρασία προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την έρευνα κατά του AIDS και τη βοήθεια προς τους νοσούντες από τη μάστιγα παγκοσμίως, ήταν αυτός που πρότεινε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ: ένας αγώνας ποδοσφαίρου με τον ίδιον και τους φίλους του που συγκροτούν μια ομάδα στο Παρκ ντε Πρενς, ο οποίος πουλήθηκε 350.000 ευρώ.

Γουίλ Σμιθ και Τζέσικα Τσαστέιν, και οι δύο μέλη της επιτροπής του φεστιβάλ, βάλθηκαν να πουλήσουν μια συλλογή του Τζορτζ Χάρελ με φωτογραφικά πορτρέτα μεγάλων σταρ του Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1940 και 1950 μεταξύ τους, η Ρίτα Χέιγουορθ, η Μάρλεν Ντίντριχ, ο Γκάρι Κούπερ.

"Έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τώρα ή ποτέ τις ωραιότερες φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί", δήλωσε ο Γουίλ Σμιθ. Ο λαχνός πουλήθηκε αντί 500.000 ευρώ.

Ένα εξαιρετικό βεστιάριο από 32 μοναδικά φορέματα των μεγαλύτερων οίκων πουλήθηκε αντί τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Μια Jaguar του 1958 πουλήθηκε μέσα σε μερικά λεπτά στην τιμή των 650.000 ευρώ.

Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Νταϊάνα Ρος έκλεισε τη βραδιά ερμηνεύοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Από το 1994 το γκαλά του amfAR έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 174 εκατ. ευρώ (190 εκατ. δολάρια).

Κάννες 2017: «Ο Λάνθιμος είναι μπερδεμένος» λέει ο Κόλιν Φάρελ

Το amfAR συγκέντρωσε πέρυσι περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ μέσα στις τρεις ώρες του δείπνου και της δημοπρασίας τα οποία δόθηκαν υπέρ της έρευνας κατά του AIDS και της βοήθειας των ασθενών παγκοσμίως. Με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο ρόλο του εκπλειστηριαστή πέρυσι ένα γλυπτό του Ντάμιεν Χερστ κατακυρώθηκε αντί 3,1 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μία μέρα μαζί με τον Κέβιν Σπέισι πουλήθηκε προς 500.00 ευρώ.

Κάννες 2017: Ανθρωπισμός & λάμψη στο γενέθλιο πάρτι του Φεστιβάλ (vid)

Το τραπέζι 10 ατόμων κοστολογείται από 125.000 έως 500.000 δολάρια (117.000 έως 466.000 ευρώ), σύμφωνα με το καθεστώς που επιλέγεται: αρωγός ή μέγας φιλάνθρωπος. Η τιμή κατ΄άτομο είναι 13.000 δολάρια (10.500 ευρώ).

Από το 1993, το γκαλά του amfAR "Σινεμά κατά του AIDS", που διοργανώνεται στο περιθώριο του φεστιβάλ, έχει συλλέξει περίπου 174 εκατομμύρια ευρώ (190 εκ. δολάρια).Στη φετινή διοργάνωση συγκεντρώθηκαν περισσότερα από $20 εκατομμύρια αναφέρει το Deadline.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ