ΜΟΔΑ

Η Κίνα φέρνει την υψηλή ραπτική στους αιθέρες

Η Κίνα φέρνει την υψηλή ραπτική στους αιθέρες

Η μόδα κάνει υπερπόντιες πτήσεις χάρη στην κινεζική Hainan Airlines που έφερε την haute couture στους αιθέρες επιλέγοντας για τα πληρώματά της στολές-δημιουργίες υψηλής ραπτικής.

Συνδυάζοντας κλασσικά οriental στοιχεία και σχήματα της σύγχρονης μόδας, οι στολές των πληρωμάτων της Hainan Airlines, της αεροπορικής εταιρείας της νήσου και επαρχίας Χαϊνάν, δημιουργίες του σχεδιαστή μόδας Laurence Xu επαναφέρουν τη φινέτσα και το στυλ στους αιθέρες.

Στο πρόσφατο σόου του Κινέζου σχεδιαστή στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι στις αρχές Ιουλίου παρουσιάστηκαν και οι νέες στολές για τα πληρώματα της αεροπορικής εταιρείας.

Η συλλογή είναι επηρεασμένη από το παραδοσιακό κινέζικο φόρεμα "cheongsam". Τα φορέματα σε παστέλ χρώματα έχουν σχέδια, σύννεφα, κύματα και βουνά. Ο Laurence Xu τα συνδύασε με δυτικού στυλ παλτά και καπέλα.

Η μείξη των παραδοσιακών κινεζικών στοιχείων και της δημοφιλούς διεθνούς μόδας δημιούργησε ένα αριστούργημα της Ανατολής που εντυπωσιάζει.

"Δεν δημιουργούμε μόνο μια νέα στολή αλλά παρουσιάζουμε τη διεθνοποιημένη εικόνα της αεροπορικής εταιρείας μας. Ειδικά στις διεθνείς πτήσεις, θέλουμε να δείξουμε στους επιβάτες ότι η Κίνα είναι μοντέρνα και μέσα στη μόδα" ανέφερε ο Xu Fei, brand manager της Hainan Airlines.

Η απόφαση για συνεργασία με τον Laurence Xu εντάσσεται στη στρατηγική της Hainan Airlines, της τέταρτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στην Κίνα, με στόχο να αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους αερομεταφορείς παγκοσμίως.

Ο Laurence Xu, γεννημένος στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Tsinghua, αποφοίτησε από την Κεντρική Ακαδημία Τεχνών και το ταλέντο του έγινε γρήγορα αντιληπτό από κινηματογραφιστές.

Ένας σκηνοθέτης του ζήτησε να σχεδιάσει τα κοστούμια για την ταινία "Huayao Bride" με πρωταγωνιστή τον Zhang Jingchu. Αυτό οδήγησε σε περισσότερες συνεργασίες και τη δημιουργία κοστουμιών για ταινίες δράσης και πολεμικών τεχνών όπως το "The Grandmaster", «Switch" κ.ά.

Το 2013 παρουσίασε για πρώτη φορά συλλογή του στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ