ΜΟΔΑ

Τζιάνι Βερσάτσε: υποτροφία στη μνήμη του από την αδελφή του Ντονατέλα

Τζιάνι Βερσάτσε: υποτροφία στη μνήμη του από την αδελφή του Ντονατέλα

"Είμαι πάντα υπέρμαχος της υποστήριξης των νέων ταλέντων της βιομηχανίας και είναι χαρά μου να χορηγώ αυτήν την υποτροφία" είπε η Ντονατέλα Βερσάτσε από το Λονδίνο εχθές το βράδυ.

Η σχεδιάστρια βρέθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στο Λονδίνο (London Fashion Week ή LFW) παρουσιάζοντας τη νέα συλλογή της από τη σειρά Versus στο Central Saint Martins.

Tιμώντας τη μνήμη του αδελφού της που δολοφονήθηκε βάναυσα στο Μαϊάμι η Ντονατέλα Βερσάτσε ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει υποτροφία σε σπουδαστή της Σχολής Τεχνών και Ντιζάιν Σεντ Μάρτινς (Central Saint Martins) στο Λονδίνο τιμώντας τον ιδρυτή του οίκου.

"Είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε την υποτροφία Gianni Versace", είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σχολή Τεχνών και Ντιζάιν Σεν Μάρτινς πλαισιωμένη από τον διευθυντή σπουδών, Φάμπιο Πίρας.

Είναι ένας φόρος τιμής στον αδερφό μου, Τζιάνι. Φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τον θάνατό του και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμήσω τη μνήμη του από το να υποστηρίξω μελλοντικούς σχεδιαστές. Είναι πολύ σημαντικό για μένα» τόνισε.

Με την υποτροφία θα δοθεί οικονομική στήριξη σε έναν σπουδαστή που θα ακολουθήσει τα βήματα απόφοιτων της Σχολής, όπως ο Κρίστοφερ Κέιν και ο Μάικλ Χάλπερν που τέθηκαν υπό την προστασία του οίκου Versace.

Η συλλογή της ωστόσο δεν ενθουσίασε τους συντάκτες μόδας που συνεχίζουν να περιοδεύουν στις Εβδομάδες Μόδας που συνεχίζουν να επιμένουν για τις τάσεις που έρχονται την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2017.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ