ΜΟΔΑ

#heartforaheart: H μόδα ανεβάζει παλμούς για την Παγκόμια Ημέρα Καρδιάς

#heartforaheart: H μόδα ανεβάζει παλμούς για την Παγκόμια Ημέρα Καρδιάς

H καρδιά της μόδας χτυπά δυνατά για καλό σκοπό. Οι σχεδιαστές και επαγγελματίες του design και της εικόνας Μαργκερίτα Μισόνι, Κρίστοφερ Μπέιλι, Etro, Ισέι Μιγιάκε, Ζιλ Ντίκον, Μπαρνάμπα Φορναζέτι, Σάντρα Τσόι, Ντάμιεν Χιρστ, Τομ Ντίξον συμμαχούν με τον τολμηρό φωτογράφο από τη Βρετανία Rankin σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τις καρδιακές παθήσεις.

Ο Βρετανός φωτογράφος Rankin και το δημιουργικό του γραφείο "The Full Service" ανέλαβαν την πρωτοβουλία της εκστρατείας για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς σε συνεργασία με το Βρετανικό Καρδιολογικό Ίδρυμα (British Heart Foundation).

Ο Rankin έδωσε σε όσους συνεισφέρουν στην εκστρατεία να σχεδιάσουν τη δική τους καρδιά και να δημοσιεύσουν τις δημιουργίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #heartforaheart.

Ο πατέρας μου πέθανε από καρδιακή προσβολή. Θα ήταν καλό να τον έχω γύρω μου και αυτό θα μπορούσε να ήταν δυνατό με την καλύτερη κατανόηση της καρδιάς και τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι πρέπει να τη φροντίζουν" δήλωσε ο Rankin. "Επιπροσθέτως ως παιδί είχα επίσης καρδιοπάθεια. Έτσι, γνωρίζω πολύ καλά τη σημασία της φροντίδας της καρδιάς σας και των κινδύνων που υπάρχουν" πρόσθεσε.

"Ο μόνος σκοπός αυτής της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση. Απλώς θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίσουν και να κατανοήσουν το έργο που επιτελεί η οργάνωση για τους ανθρώπους, τις δυσκολίες που περνούν οι πάσχοντες και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν" τόνισε.

"Ο καθένας μπορεί να ζωγραφίσει μια καρδιά, είναι ένα από τα πιο απλά σύμβολα που σχεδιάζεται και λειτουργεί σε όλους τους πολιτισμούς και τις γλώσσες. Η καρδιά είναι το παγκόσμιο σύμβολο. Μπορεί να είναι ρομαντική, μπορεί να ραγισμένη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπλουζάκια για να διακηρύξει την αγάπη για μια πόλη. Και, τα τελευταία χρόνια, είναι συνώνυμη με τα κοινωνικά μέσα".

O φωτογράφος και το BHF καλούν τους χρήστες των social media να αναρτήσουν τα έργα τέχνης τους σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς χρησιμοποιώντας το hashtag #heartforaheart, προσθέτοντας ετικέτα @TheBHF.

"Πάρα πολλές ζωές χάνονται σε αυτές τις τρομερές συνθήκες κάθε χρόνο, αλλά με τη ζωτικής σημασίας έρευνα είμαστε αποφασισμένοι να τερματίσουμε αυτό τον αφανισμό. Είναι φανταστικό να έχουμε την υποστήριξη του Rankin και όλων αυτών των απίστευτων καλλιτεχνών την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, μας βοηθούν να κρατήσουμε περισσότερες καρδιές να χτυπούν" είπε στη The Guardian ο Σάιμον Γκιλέσπι διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ