ΜΟΔΑ

Κίνα: Φοιτητές δημιουργούν ένα μοναδικό φόρεμα...από 6.000 φύλλα!

Κίνα: Φοιτητές δημιουργούν ένα μοναδικό φόρεμα...από 6.000 φύλλα!
REUTERS/ Jason Lee/ Φωτογραφία αρχείου

Πηγή έμπνευσής τους ήταν το βραδινό φόρεμα με το οποίο η Κινέζα ηθοποιός Φαν Μπινγκμπίνγκ έκανε εμφάνιση στο Φεστιβάλ των Καννών.Τέσσερις δευτεροετείς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Χέιφεϊ, στην ανατολική Κίνα, κόπιασαν επί έξι ολόκληρους μήνες για να δημιουργήσουν μια τουαλέτα αποκλειστικά από φύλλα!

To «Oddity Central» αναφέρει ότι αυτό το μοναδικό φόρεμα φτιάχτηκε με κλωστή και 6.000 φύλλα. Και, βεβαίως, άπειρη υπομονή. Οι δημιουργοί του - δυο κορίτσια και δυο αγόρια - συμμετείχαν με αυτό στον «Διαγωνισμό Ζωικών και Φυτικών Δειγμάτων» που διοργανώνει ετησίως το πανεπιστήμιό τους.

Οι τέσσερις εντυπωσιάστηκαν από την κομψότητα του φορέματος της Μπινγκμπίνγκ, και ζήτησαν άδεια από τον καθηγητή τους να το αναδημιουργήσουν, αποκλειστικά, όμως, από φύλλα. Για βδομάδες, ερευνούσαν. Ανέβηκαν στο όρος Τιανζού για να συλλέξουν τα φύλλα. Για να αφαιρέσουν τη σάρκα των φύλλων τα έβρασαν επί δύο ώρες σε διάλυμα αλκαλιμέταλλου και ανθρακικού νάτριου κάτι το οποίο διευκόλυνε στην αφαίρεση της σάρκας. Ο σκελετός του φύλλου διατηρήθηκε, μαζί και οι ίνες. Με τις οδηγίες του καθηγητή τους και μετά από πολλούς πειραματισμούς τελειοποίησαν τη μέθοδο.

Λόγω του φόρτου εργασίας στα μαθήματα, μπορούσαν να εργάζονται για το φόρεμα μόνον μετά την τάξη και τα σαββατοκύριακα. Να, πώς απαιτήθηκαν έξι ολόκληροι μήνες. Κουράστηκαν, αλλά ανταμείφθηκαν: όταν ολοκληρώθηκε η τουαλέτα και την πρόβαρε μια από τις σπουδάστριες-δημιουργούς οι φωτογραφίες έβαλαν φωτιά στο Διαδίκτυο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ