ΜΟΔΑ

Pink Promise: στο σφυρί για να κάνει ρεκόρ το εντυπωσιακό ροζ διαμάντι των 14.93 καρατίων

Pink Promise: στο σφυρί για να κάνει ρεκόρ το εντυπωσιακό ροζ διαμάντι των 14.93 καρατίων

Η πολυτέλεια δεν έχει όρια. Αυτό αποδεικνύει ο οίκος δημοπρασιών Christie's που ανακοίνωσε ότι θα βγάλει στο σφυρί το ροζ οβάλ διαμάντι που κοσμεί εντυπωσιακό δακτυλίδι στο Χονγκ Κονγκ στο τέλος Νοεμβρίου.

Η πολύτιμη πέτρα των 14,93 καρατίων είναι η βασική πέτρα του δακτυλιδιού "Pink Promise" (Ροζ Υπόσχεση), γύρω από την οποία έχουν τοποθετηθεί σε βάση πιο μικρά διαμάντια που εκτιμάτει ότι μπορεί να αγγίξει και τα 35 εκατομμυρία ευρώ.

"Η σπανιότητα των ροζ διαμαντιών τα καθιστά ιδιαίτερα πολύτιμα", εξηγεί ο Φουνγκ Τσιάνγκ, του τμήματος κοσμημάτων του οίκου δημοπρασιών. "Όσον αφορά την ετήσια παραγωγή διαμαντιών, αυτή των έγχρωμων διαμαντιών είναι λιγότερο από 2%".

Το δακτυλίδι θα βγει στο σφυρί στις 28 Νοεμβρίου στην πρώην βρετανική αποικία. Ο οίκος Κρίστις εκτιμά ότι το κομμάτι αυτό μπορεί να βρει αγοραστή που θα πληρώσει 320 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (35 εκατομμύρια ευρώ), ποσό που θα αποτελέσει ρεκόρ για ένα κόσμημα που πωλείται σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ.

Διαφθορά και πολυτέλεια

Η εκστρατεία για την πάταξη της διαφθοράς που άρχισε στην ηπειρωτική Κίνα δεν έχει μειώσει διόλου τον ενθουσιασμό για τις δημοπρασίες στο Χονγκ Κονγκ.

Τον Οκτώβριο, ένα μπολ ηλικίας χιλίων ετών της δυναστείας Σονγκ κατακυρώθηκε αντί ποσού αντίστοιχου των 32 εκατομμυρίων ευρώ καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε κινεζικό κεραμικό.

Το 2015 ο εκατομμυριούχος του Χονγκ Κονγκ Τζόζεφ Λάου, που καταδικάστηκε στο Μακάο για διαφθορά την ίδια χρονιά, πλήρωσε 48,45 εκατομμύρια δολάρια για να προσφέρει στην κόρη του το "Blue Moon" (Μπλε Φεγγάρι), ένα εκπληκτικό μπλε διαμάντι 12,03 καρατίων που πωλούσε ο οίκος Σόθμπις στη Γενεύη.

Την προηγουμένη, είχε ξοδέψει 28,5 εκατομμύρια δολάρια για ένα μικρότερο διαμάντι με έντονο ροζ χρώμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ