ΜΟΔΑ

Χριστούγεννα 2017: ο Κarl Lagerfeld υπογράφει με στιλ το δέντρο του Claridge's

Χριστούγεννα 2017: ο Κarl Lagerfeld υπογράφει με στιλ το δέντρο του Claridge's

Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με στιλ του Mayfair στο Λονδίνο που από το 2009 φέρει υπογραφές από τη βιομηχανία της μόδας αποκαλύφθηκε. Φέτος ο Καρλ Λάγκερφελντ υπογράφει το δέντρο στο λόμπι του ξενοδοχείου Claridge's σε μια ακόμη συμμαχία εκλεπτυσμένη και ισχυρή.

Με έμπνευση την παιδική του ηλικία ο Κάιζερ της μόδας αποφάσισε να φέρει τα πάνω κάτω στο λόμπι του εμβληματικού ξενοδοχείου της Βρετανίας.

Το θεόρατο δέντρο στο κέντρο της εικαστικής παρέμβασης του σχεδιαστή φέρει ασημένιες ρίζες και το φτιαγμένο από καθρέφτη χριστουγεννιάτικο αστέρι στην κορυφή του γεμίζει με "μαγικές λάμψεις" το art deco χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου.

Ως άλλος "ασημένιος σταλακτίτης" το δέντρο του Λάγκερφελντ φέρει επάνω του δερμάτινα στολίδια και χειροποίητες νιφάδες χιονιού που κατασκεύασαν τεχνπίτες στη Γερμανία ειδικά για το σχεδιαστή μόδας των οίκων Chanel & Fendi.

"Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι η πιο δυνατή παιδική μου ανάμνηση από τις ημέρες των εορτών" σχολίασε ο Λάγκερφελντ.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Claridge’s είναι από το 2009 μια καθιερωμένη συνέργεια ανάμεσα στο ιστορικό ξενοδοχείο της βρετανικής πολυτέλειας και τους ηγέτες της βιομηχανίας μόδας. Αυτό είναι το όγδοο χριστουγεννιάτικο δέντρο που φέρει υπογραφή με στιλ.

Στο παρελθόν το δέντρο του Claridge's έχουν δημιουργήσει οι Sir Jony Ive και Marc Newson (2016), ο Christopher Bailey της Burberry (2015), οι Dolce & Gabbana (2013-2014), McQueens (2012), ο Alber Elbaz του Lanvin (2011) και ο John Galliano του Dior (2009-2010).

Το ξενοδοχείο συνώνυμο της πολυτέλειας και της βρετανικής κουλτούρας έχει κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της ελίτ του στιλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ