IWC Schaffhausen: 172.029 ευρώ για ένα exclusive ρολόι Portugieser με καλό σκοπό

Οι δείκτες ενός ρολογιού IWC μέτρησαν το χρόνο ανάποδα για ένα καλύτερο αύριο το απόγευμα του Σαββάτου, όπου και διοργανώθηκε στο Dübendorf Hangar που βρίσκεται κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας, το 11ο Laureus Charity Night. 

Οι περίπου 700 καλεσμένοι -μεταξύ των οποίων και αρκετοί celebrities από τον χώρο των σπορ, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της κοινωνίας- συγκέντρωσαν περίπου 3.000.000 ελβετικά φράγκα για την υποστήριξη των φιλανθρωπικών έργων που διεξάγει το Laureus Foundation της Ελβετίας.

Η δημοπρασία του exclusive ρολογιού Portugieser Tourbillon Rétrograde Chronograph Edition “Laureus Sport for Good Foundation” της IWC Schaffhausen συγκέντρωσε το ποσό των 200.000 ελβετικών φράγκων, ενώ ένα Mercedes-AMG supercar “Project ONE” κέρδισε ο πλειοδότης με το ποσό των 2.106.000 ελβετικών φράγκων.

“Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το ποσό που θα δωριστεί φέτος. Είναι η πιο ανταποδοτική απόδειξη του ότι η δουλειά που κάνει το Laureus Foundation της Ελβετίας εκλαμβάνεται ως ουσιαστική και χαίρει ευρείας υποστήριξης” ανέφερε ο Linus Fuchs, Managing Director στην IWC Schaffhausen Switzerland και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Laureus Foundation της Ελβετίας.

Παιδιά και νέοι που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση ζουν στην Ελβετία όπως και στον υπόλοιπο κόσμο. Το Laureus διοργανώνει κοινωνικά αθλητικά projects προσφέροντας ευκαιρίες σε παιδιά και νέους που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση επιτελώντας έργο πρόληψης.

Μετρώντας το χρόνο για ένα καλύτερο κόσμο 

Η δημοπρασία του Portugieser Tourbillon Rétrograde Chronograph Edition “Laureus Sport for Good Foundation” συνετέλεσε στη συγκέντρωση του σημαντικού αυτού ποσού.

Ο μηχανισμός 89900, που έχει κατασκευάσει η IWC, παρέχει στο μοναδικό αυτό ρολόι Portugieser με το μπλε καντράν τρεις μηχανισμούς, το tourbillon, την παλινδρομική ένδειξη της ημερομηνίας και τον χρονογράφο με λειτουργία flyback. Το pallet και το escape wheel είναι κατασκευασμένα από σιλικόνη με επίστρωση διαμαντιών. Η εξαιρετικά σκληρή, χαμηλής τριβής επιφάνεια του υλικού αυτού διασφαλίζει την απαραίτητη ολισθηρότητα για την τροφοδοσία του αποθέματος ενέργειας 68 ωρών. Το μοναδικό αυτό ρολόι με κάσα από πλατίνα κέρδισε ο πλειοδότης των 200.000 ελβετικών φράγκων.

Managing Director IWC Switzerland Linus Fuchs and CEO IWC Schaffhausen Christoph Grainger Herr

Ο Managing Director της IWC Switzerland Linus Fuchs και ο CEO IWC Schaffhausen Christoph Grainger-Herr

Οικοδεσπότης του Laureus Charity Night ήταν ο γνωστός Ελβετός αθλητικός εκφωνητής Rainer Maria Salzgeber και η κόρη του Cloé. Συμπαρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο θρυλικός εκφωνητής αγώνων μποξ Michael Buffer ο οποίος επαναλάμβανε το σλόγκαν του “Let’s get ready to rumble”.

Μεταξύ των καλεσμένων που βρέθηκαν στο red carpet ήταν ο νικητής του τρίαθλου Ronnie Schildknecht, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου και των Ελβετικών Ολυμπιακών Jürg Stahl, οι πρεσβευτές του Laureus Jan Frodeno και David Coulthard καθώς και ο νέος CEO του Laureus, Jonathan Hill. Το παρόν έδωσε επίσης ο θρύλος των σπορ Edwin Moses, ο απόστρατος Ελβετός ποδηλάτης Fabian Cancellara και ο πρώην ποδοσφαιριστής Cafu, όλοι μέλη του Laureus World Sports Academy.

Στη σκηνή εμφανίστηκε ο Ελβετός τραγουδιστής Baschi τον οποίον συνόδευαν οι Laureus Kids και η Ελβετική μπάντα Pegasus. Τη βραδιά έκλεισε ο Christian Stucki, νικητής του φετινού “Unspunnen Schwinget” παραδίδοντας μια επιταγή 2.935.927 ελβετικών φράγκων στο Laureus Foundation της Ελβετίας.

The Laureus Family

Oι πρωταγωνιστές της μεγάλης βραδιάς της φιλανθρωπίας, Laureus Charity Night 2017 

Διαβάστε επίσης