ΜΟΔΑ

Βritish Fashion Awards: φεμινισμός, πράσινη μόδα & ένας αποχαιρετισμός στη γιορτή της μόδας

Βritish Fashion Awards: φεμινισμός, πράσινη μόδα & ένας αποχαιρετισμός στη γιορτή της μόδας

Με κάθε επισημότητα παραδόθηκαν τα ετήσια βραβεία μόδας του British Fashion Council στο Λονδίνο στα οποία αποθεώθηκε η "πράσινη μόδα" που υπερασπίζεται η Stella McCartney αλλά και η διαφορετικότητα και η τόλμη που τόσο αγαπάει η βρετανική πρωτεύουσα.

Οι εκπλήξεις πολλές με τη διπλή βράβευση του Jonathan Anderson που επιβραβεύεται ξανά για το έργο του στη βρετανική μόδα μετά το 2015 στην ετήσια εκδήλωση του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας να ενθουσιάζει.

Ο Άντερσον παρέλαβε τα βραβεία Βρετανός Σχεδιαστής της Χρονιάς Γυναικείων Ρούχων για τη συλλογή του J.W. Anderson και Σχεδιαστής Αξεσουάρ της Χρονιάς για τον οίκο Loewe στο γκαλά που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Royal Albert Hall.

Στον ηγέτη της Gucci Marco Bizzarri, διευθύνοντα σύμβουλο του ιταλικού οίκου απονεμήθηκε το βραβείο Επιχειρηματικός Ηγέτης ενώ ο αιρετικός Craig Green σήκωσε για δεύτερη συνεχή χρονια το τρόπαιο για τον καλύτερο Βρετανό Σχεδιαστή Ανδρικών Ρούχων.

Ο Raf Simons βραβεύθηκε ως Σχεδιαστής της Χρονιάς για τις δημιουργίες του στον Calvin Klein, ο Christopher Bailey παρέλαβε το βραβείο Εξαίρετης Συνεισφοράς στη Βρετανική Μόδα και ο Michael Halpern πήρε το βραβείο Αναδυόμενου Ταλέντου Γυναικείων Ρούχων.

O Charles Jeffrey, σχεδιαστής της ετικέτας Charles Jeffrey Loverboy κέρδισε το βραβείο Αναδυόμενου Ταλέντου Ανδρικών Ρούχων και η Adwoa Aboah πήρε το βραβείο Μοντέλο της Χρονιάς.

Θρίαμβος η βραδιά ήταν επίσης για τη ρηξικέλευθη εταιρία urban πολυτελείας Off-White που κέρδισε το βραβείο Urban Luxe, τη Donatella Bersace στην οποία απονεμήθηκε το βραβείο Fashion Icon, τη make up artist Pat McGrath που επιβραβεύθηκε με τη διάκριση Isabella Blow αλλά και τη Maria Grazia Chuiri που επιβραβεύθηκε για το φεμινισμό της στην πασαρέλα με το βραβείο Swarovski Award For Positive Change σε ένδειξη αναγνώρισης της συνεισφοράς της στην ενδυνάμωση των γυναικών στη βιομηχανία της μόδας.

"Ως η πρώτη γυναίκα διευθύντρια δημιουργικού του Dior, η Μαρία Γκράτσια έχει συνδυάσει τη μακροχρόνια προσήλωσή της στην ενδυνάμωση των γυναικών με την αληθινή δημιουργική μαγεία, για να φέρει τις σημερινές πιο δυναμικές συζητήσεις στην πρώτη σειρά της μόδας" δήλωσε η Νάντια Σβαρόβσκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Swarovski.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια της βραδιάς η κόρη του Πολ ΜαΚάρτνεϊ, η Στέλα ΜακΚάρτνεϊ που με όχημα το ομώνυμο brand της Stella McCartney υπερασπίζεται την βιώσιμη μόδα.

Στην τελετή απονομής των Fashion Awards, τη γιορτή του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας στην οποία βραβεύονται ταλέντα και αναδυόμενοι αστέρες της βιομηχανίας η Ναόμι Κάμπελ απέτισε φόρο τιμής στον Αζεντίν Αλαϊά, τον θρυλικό μόδιστρο, ο οποίος πέθανε πριν από δύο εβδομάδες στο Παρίσι.

Όλοι οι νικητές

Special Recognition Award for Innovation
Stella McCartney

Model of the Year
Adwoa Aboah

Outstanding Contribution to British Fashion Award
Christopher Bailey

British Designer of the Year - Menswear
Craig Green for Craig Green

British Designer of the Year - Womenswear
Jonathan Anderson for JW Anderson

Accessories Designer of the Year
Jonathan Anderson for Loewe

Swarovski Award For Positive Change
Maria Grazia Chiuri

Urban Luxe Brand
Off-White

Isabella Blow Award for Fashion Creator
Pat McGrath

British Emerging Talent - Womenswear
Michael Halpern for Halpern

British Emerging Talent - Menswear
Charles Jeffrey for Charles Jeffrey Loverboy

Business Leader
Marco Bizzarri for Gucci

Special Recognition Award For Innovation
Stella McCartney

Style Icon
Donatella Versace

Designer of the Year
Raf Simons

Isabella Blow Award for Fashion Creator
Pat McGrath

ΔΗΜΟΦΙΛΗ