ΜΟΔΑ

Adriana Lima & Alessandra Ambrosio: λένε τέλος στο γυμνό χωρίς λόγο & αντίο στη Victoria's Secret

Adriana Lima & Alessandra Ambrosio: λένε τέλος στο γυμνό χωρίς λόγο & αντίο στη Victoria's Secret

To supermodel από τη Βραζιλία και μία βετεράνος της αισθησιακής λεγεώνας της Victoria's Secret, η Adriana Lima, επαναξιολογεί τις αρχές και την καριέρα της και γυρνάει την πλάτη στο γυμνό χωρίς λόγο. Λίγο καιρό πριν η συνάδελφος της Alessandra  Ambrosio είπε ότι "συνταξιοδοτείται" από την πασαρέλα της ηδονής. 

Με ανάρτηση της που έγινε viral στο Instagram το Σάββατο η Lima μιλάει ανοιχτά για τον σεξισμό και την κοινωνία που επιβάλλει στις γυναίκες να συμμορφώνονται με ένα πολύ συγκεκριμένο στερεότυπο. "Κουράστηκα να μας εξαπατούν" γράφει η Lima. "Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε σε έναν κόσμο με τέτοιες επιφανειακές αξίες, δεν είναι δίκαιο" καταλήγει.

Στη λεζάντα η καλλονή από τη Βραζιλία μιλάει για τη σχέση που έχει με τη δημόσια εικόνα της, τα πρότυπα που επιβάλλονται στη γυναικεία ομορφιά και την ψυχική υγεία της που οφείλει να προστατέψει δουλεύοντας σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου οι γυναίκες συχνά είναι μόνο σεξουαλικά αντικείμενα πόθου.

Αναφερόμενη σε μια πρόταση συνεργασίας που απέρριψε η Lima έγραψε: "Κάτι μέσα μου έχει αλλάξει... Δεν θα πετάω πλέον τα ρούχα μου χωρίς ουσιαστικό λόγο" προσθέτει.

Είναι σαφές ότι η Lima αλλάζει τις αρχές και το εργασιακό ήθος της. Αυτό σημαίνει ότι η Lima θα αποχαιρετήσει για τα καλά την εταιρία που την ανέδειξε φορώντας της lingerie, τη Victoria's Secret.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα του Marie Claire "η Lima έχει κάνει unfollow πολλές συναδέλφους της από τη Victoria's Secret ενώ έχει σταματήσει να είναι ακόλουθος στα κοινωνικά δίκτυα και του Ed Razek, στελέχους της VS" οπότε είναι λογικό κάποιος να υποθέσει ότι η Lima ξεκινάει μια νέα καριέρα με λιγότερο ερωτισμό και περισσότερο λόγο για τη θέση της γυναίκας στη βιομηχανία μόδας και τον σεξισμό που καλλιεργείται για ευπώλητα, ηδονοβλεπτικά, προϊόντα.

https://www.instagram.com/p/p

Και η Alessandra Ambrosio λέει stop

Όταν η Αmbrosio ανακοίνωσε ότι "συνταξιοδοτείται" με το φετινό show της VS στη Σαγκάη να είναι και το τελευταίο η Lima σχολίασε ότι η ίδια θα συνεχίσει για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμη. "Το σώμα μου αντέχει νομίζω, μου αρέσει, το απολαμβάνω" είχε πει.

Πλέον μετά την ανάρτηση της στο Instagram η Lima μοιάζει να έχει αναθεωρήσει την άποψη της και να γυρνάει την πλάτη της στη βιομηχανία της ηδονοβλεψίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ