ΜΟΔΑ

«Ελάτε στην κηδεία να δείτε την απόγνωση»: αυτοκτονία 14χρονης μοντέλου μετά από bullying σοκάρει

«Ελάτε στην κηδεία να δείτε την απόγνωση»: αυτοκτονία 14χρονης μοντέλου μετά από bullying σοκάρει

Λίγο καιρό πριν η μικρή Amy Jayne Everett ήταν ένα χαμογελαστό κορίτσι σε καμπάνια εταιρίας μόδας στην Αυστραλία. Σήμερα ο πατέρας της 14χρονης που αυτοκτόνησε την προηγούμενη εβδομάδα μετά από online εκφοβισμό καλεί σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση τους πάντες να πάρουν θέση ενάντια στο bullying.

Ο Tick Everett έγραψε για τον "πολύτιμο, μικρό αγγελούδι", την Dolly του που αυτοκτόνησε στις 3 Ιανουαρίου για να "ξεφύγει από το κακό αυτού του κόσμου".

"Γνωρίζω ότι για αρκετούς η αυτοκτονία θεωρείται ένδειξη δειλίας αλλά σας εγγυώμαι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε τη μισή δύναμη που είχε ο μικρός μου άγγελος" έγραψε σε ανάρτηση του στο Facebook που συνυπογράφει η σύζυγος του Kate και η μεγαλύτερη αδελφή της 14χρονης, Meg.

“Δυστυχώς η Dolly δεν θα μάθει ποτέ τον απύθμενο πόνο και το κενό που αφήνει πίσω της" έγραψε ενώ παροτρύνει την Αυστραλία να βάλει ένα τέρμα στο online bullying που κοστίζει ζωές με ένα πορτρέτο της Amy και το hashtag #StopBullyingNow.

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι ο δικός του τρόπος να βγει κάτι καλό από το δράμα της οικογένειας του.

Επίσης ο πατέρας της 14χρονης απευθύνεται σε όλους όσοι οδήγησαν την κόρη του στο θάνατο.

"Εαν οι άνθρωποι που πίστευαν ότι όλο αυτό ήταν ένα αστείο και ένιωθαν ανωτερότητα επιβάλλοντας συνεχές εκφοβισμό και παρενόχληση στη Dolly διαβάζετε αυτή την ανάρτηση ελάτε σας παρακαλώ στην κηδεία για να γίνετε μάρτυρες της ολοκληρωτικής απόγνωσης που δημιουργήσατε" προσθέτει. "Ας σταματήσουμε αυτούς που εκφοβίζουν, όπουδήποτε και αν τους συναντάμε. Κυρίως ας τους απομακρύνουμε από τα παιδιά μας. Ποτέ δεν γνωρίζεις τι είχες μέχρι αυτό να χαθεί" καταλήγει.

Η ανάρτηση έχει διαμοιραστεί εκατοντάδες φορές. "Αυτή η εβδομάδα είναι παραδειγματική για τον τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αλλά και πως δεν θα πρέπει. Αν μπορέσουμε να βοηθήσουμε άλλες πολύτιμες ζωές από το να χαθούν η Dolly δεν έχασε τη ζωή της εις μάτην" προσθέτει.

Η Dolly είχε ποζάρει ως μοντέλο για την εταιρία καπέλων Αkubra. Η εταιρία συμμετέχει στην καμπάνια κατά του εκφοβισμού.

“Η Dolly θα μπορούσε να είναι η κόρη, η αδελφή, η φίλη του οποιουδήποτε από εμάς. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό, πρέπει τα θύματα να γνωρίζουν ότι έχουν κάποιον να μιλήσουν. Να είστε φίλοι, να φροντίζετε τους ανθρώπους σας" έγραψε η εταιρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ